Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

0
2

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται και περισσότερες πληροφορίες που μας δείχνουν τι πρέπει να περιμένουμε.

Ο διάσημος αναλυτής οθονών Ross Young, Διευθύνων Σύμβουλος της Display Supply Chain Consultants (DSCC), αποκάλυψε στο X ότι το επερχόμενο iPad Air 12,9 ιντσών θα διαθέτει οθόνη MiniLED. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μεγαλύτερο μοντέλο iPad Air θα χρησιμοποιεί “εναπομείναντα πάνελ” από το MiniLED iPad Pro 12,9 ιντσών.

Η Apple έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία οθόνης MiniLED στο μοντέλο iPad Pro (2022) 12,9 ιντσών και στις συσκευές MacBook Pro. Ωστόσο, προηγούμενες φήμες δείχνουν ότι ο τεχνολογικός γίγαντας σκέφτεται να αλλάξει τις οθόνες OLED για τα μοντέλα iPad Pro 11 ιντσών και 12,9 ιντσών φέτος.

Έτσι, φαίνεται ότι η τεχνολογία MiniLED θα φτάσει στο iPad Air 12,9 ιντσών, αντικαθιστώντας τα πάνελ LCD που βρίσκονταν σε προηγούμενα μοντέλα. Το Mini-LED χρησιμεύει ως επιλογή μεσαίου επιπέδου μεταξύ OLED και LCD. Ένα πλεονέκτημα του MiniLED είναι η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Εκτός από την απόδοση ισχύος, το MiniLED χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό με πολύ μεγαλύτερο αριθμό μικροσκοπικών LED σε σύγκριση με τις κανονικές οθόνες LCD. Αυτό επιτρέπει τον ακριβέστερο έλεγχο της μείωσης της φωτεινότητας σε διαφορετικές περιοχές της οθόνης. Το αποτέλεσμα είναι βαθύτερο μαύρο, βελτιωμένο contrast ratio και πιο ρεαλιστική εικόνα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Το φετινό iPad Air αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη. Οι απόψεις του Young επικεντρώνονται αποκλειστικά στο νέο μοντέλο 12,9 ιντσών, υποδηλώνοντας ότι η έκδοση των 10,9 ιντσών πιθανότατα θα συνεχίσει να διαθέτει οθόνη LCD.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ