Φωτιά στη Φωκίδα – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ιτέας

0
9
Φωτιά στη Φωκίδα – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ιτέας

Πύρινος εφιάλτης στη Φωκίδα. Η φωτια που ξεκίνησε στις 13:30 το μεσημέρι από το χωριό Σερνικάκι Φωκίδας μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τις εστίες μάλιστα να είναι πολλαπλές και τους πυροσβέστες να δίνουν άνιση μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να ελεγχθεί, με δεδομένο ότι και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν και πλέον οι επίγειες δυνάμεις θα δώσουν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν όσο το δυνατόν τα μέτωπα.

Ωστόσο, οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί, ενώ η περιοχή που καίγεται αποτελείται από παρθένο πευκοδάσος και χιλιάδες ελαιόδενδρα.

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, το μήνυμα έκτακτης ανάγκης «112» εστάλη στους κατοίκους της Ιτέας ώστε να αποφύγουν τη μετακίνηση στα βόρεια της πόλης τους.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 43 οχήματα της πυροσβεστικής, 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Συγκεκριμένα επιχειρούν ένα Erickson και 2 CL215, 2 Chinook, ένα CL415, 2 Tractores και ένα επιπλέον Erickson, ενώ οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με επίγειο ΜΕΤΠΕ Στερεάς.

Όπως είπαμε όμως, τα εναέρια μέσα μέτά τις 21:00 σταματούν να πετούν.

Το μήνυμα του 112: «Αποφύγετε τη βόρεια περιοχή της Ιτέας Φωκίδας. Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή