Φωτιά στο Αλιβέρι: Συνελήφθη 75χρονος για εμπρησμό από αμέλεια

0
6

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στο Αλιβέρι Εύβοιας που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουλίου με επίγειες και ενάεριες δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες μέχρι και σήμερα.

Για την πυρκαγιά συνελήφθη ένας 75χρονος ως υπαίτιος για εμπρησμό από αμέλεια, καθώς εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσοκυψελών στην περιοχή Μηλάκι στον Δήμος Κύμης – Αλιβερίου. Στον ηλικιωμένο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμό.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας ηλικιωμένος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καπνίσματος μελισσοκυψελών, στη θέση Μηλάκι της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.»

Η εικόνα από την Πυρκαγιά
Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση. Αρχικά κατευθύνθηκε προς τα νταμάρια, ωστόσο βρήκε διέξοδο προς τον Προφήτη Ηλία, παρά το γεγονός ότι βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούσαν μέσα στο σκοτάδι να ανοίξουν ζώνες για να μπορέσουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες κοντά στο μέτωπο.

Παρά τους αρχικούς φόβους για πιθανότητα επέκτασης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής, τέτοια απειλή δεν υπήρξε, όπως δεν κινδύνευσαν και κατοικημένες περιοχές.

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ειδικότερα στο χωριό Καλέντζι με το μέτωπο της φωτιάς να κινείται με κατεύθυνση το χωριό, ωστόσο απέχει αρκετά και δεν κινδυνεύει άμεσα.

Από το πρωί της Παρασκευής τα εναέρια μέσα άρχισαν και πάλι της ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή και κατάφεραν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή