Χρηματοδότηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του νησιού διεκδικεί ο Δήμος Σκοπέλου

0
18
Skopelos C (1 Of 1)

Το σύνολο των όρων της πρόσκλησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αποδέχθηκε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου για τις εξειδικευμένες δράσεις και την εφαρμογή ευφυών τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της νήσου Σκοπέλου σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, διοικητικής ικανότητας και πολιτικής προστασίας.
Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 1.097.500,44 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και ο Δήμος πρόκειται να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η πράξη περιλαμβάνει πέντε υποέργα. Το πρώτο περιλαμβάνει τα συστήματα για την ενίσχυση της προστασίας της Σκοπέλου από φυσικά φαινόμενα μεγάλης κλίμακας, όπως πυρκαγιές και σεισμό, ενώ το δεύτερο αφορά στις ολοκληρωμένες δράσεις και τα μέτρα ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων (όπως τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τον εξοπλισμό απομακρυσμένης εργασίας και εκπαίδευσης). Με το τρίτο υποέργο προβλέπεται η καμπάνια ενημέρωσης και η παραγωγή σποτ για την έξυπνη πόλη του Δήμου, ενώ με το τέταρτο οι υπηρεσίες επίβλεψης και διαχείρισης του έργου. Τέλος στο πέμπτο υποέργο περιλαμβάνονται οι ενέργειες για την προετοιμασία του φακέλου υποβολής για πρόταση χρηματοδότησης.

Σημειώνεται ότι τυχόν μη επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος θα καλυφθούν από ιδίους πόρους του Δήμου, με τον ίδιο να αναλαμβάνει τη συντήρηση και τη λειτουργία των προμηθειών.
Το θέμα καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Αναγνώστου δηλώνοντας πως παρότι κατανοεί την αναγκαιότητα των έργων, καταγγέλλει το γεγονός ότι απαξιώνονται οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων μέσα από την προώθηση αρμοδιοτήτων στους αναπτυξιακούς οργανισμούς.

ethessalia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ