Η τεχνολογία παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος που έχει σχεδιαστεί για το Apple Watch είναι απίθανο να κυκλοφορήσει για αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg, Mark Gurman.

Τον Φεβρουάριο, ο Gurman είχε υποστηρίξει πως η Apple έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο με τη μη επεμβατική τεχνολογία παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος, επιτρέποντας στους διαβητικούς και σε άλλους να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν συμβατική εξέταση αίματος.

Φαίνεται πως η Apple χρησιμοποιεί ένα τσιπ φωτονικής πυριτίου για να εκπέμπει φως από ένα λέιζερ κάτω από το δέρμα για να προσδιορίσει τη συγκέντρωση γλυκόζης στο σώμα.

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο «Power On» του Bloomberg, ο Gurman είπε ότι η Apple «ακόμα χρειάζεται να τελειοποιήσει τους αλγόριθμους και τους ενσωματωμένους αισθητήρες» για να φέρει την τεχνολογία στην αγορά. Το σημαντικότερο είναι ότι η εταιρεία πρέπει επίσης να το «μικρύνει στο μέγεθος μιας μονάδας που μπορεί να χωρέσει στη μικρή και λεπτή συσκευασία που είναι ένα Apple Watch», εκτιμώντας ότι η διαδικασία «θα διαρκέσει άλλα τρία έως επτά χρόνια τουλάχιστον».

Η Apple διεξάγει δοκιμές σε ανθρώπους τα τελευταία 10 χρόνια και στόχος της είναι να μπορεί να προειδοποιεί τους χρήστες του Apple Watch εάν είναι προδιαβητικοί και να τους ενθαρρύνει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους πριν εμφανιστεί διαβήτης.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ