Η OpenAI, με μια δημοσίευση στο blog της, εξήγησε τον λόγο που υποχρεώθηκε να κλείσει το ChatGPT στις 20 Μαρτίου.

Ένα σφάλμα που σχετίζεται με μια βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα επέτρεπε στους χρήστες να βλέπουν τίτλους από το ιστορικό άλλου ενεργού χρήστη. Το πρώτο μήνυμα μιας νέας συνομιλίας θα μπορούσε επίσης να φανεί στο ιστορικό συνομιλιών κάποιου άλλου εάν και οι δύο χρήστες χρησιμοποιούσαν το chatbot ταυτόχρονα.

Η εταιρεία παραδέχτηκε επίσης ότι το ίδιο σφάλμα μπορεί να ευθύνεται για τη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τις πληρωμές για περιορισμένο αριθμό χρηστών ChatGPT που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πριν το κλείσιμο του ChatGPT για λίγες ώρες την περασμένη Δευτέρα ορισμένοι συνδρομητές μπορούσαν να δουν το όνομα και το επίθετο ενός άλλου ενεργού χρήστη, τη διεύθυνση email, τη διεύθυνση πληρωμής, τα τέσσερα τελευταία ψηφία ενός αριθμού πιστωτικής κάρτας και την ημερομηνία λήξης της πιστωτικής κάρτας.

Μόνο το 1,2% των συνδρομητών ChatGPT Plus που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα αυτές τις εννέα ώρες που υπήρχε το bug είδε τις προσωπικές του πληροφορίες να αποκαλύπτονται. «Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των χρηστών των οποίων τα δεδομένα αποκαλύφθηκαν πραγματικά σε κάποιον άλλο είναι εξαιρετικά χαμηλός», γράφει σχετικά η εταιρεία.

Για να έχει πρόσβαση στα προαναφερθέντα προσωπικά δεδομένα, κάποιος θα έπρεπε να ανοίξει ένα email επιβεβαίωσης συνδρομής που εστάλη τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου, μεταξύ 1 π.μ. και 10 π.μ. ώρα Ειρηνικού.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ