Αρχική Μαγνησία Σκόπελος Cpt Στέλιος Καρβέλης: Καπετάνιος παλιάς κοπής

Cpt Στέλιος Καρβέλης: Καπετάνιος παλιάς κοπής

0
Cpt Στέλιος Καρβέλης: Καπετάνιος παλιάς κοπής

Άνθρωπος πράος και μειλίχιος, έμπειρος Καπετάνιος πάντα μάχιμος, από τα καΐκια της Σκοπέλου στα φορτηγά και στην Ακτοπλοΐα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λουτράκι της Σκοπέλου, γόνος ναυτικής οικογένειας, έζησε στην αρμύρα της θάλασσας από μικρό παιδί και έτσι το επάγγελμα του Ναυτικού ήταν από νωρίς μονόδρομος.

Θυμάται με νοσταλγία το «ΚΥΚΝΟΣ», το ιστορικό ποσταλάκι των Β. Σποράδων με τον Καπετάν Ηλία τον Μαστροκόλλια τότε.

Φοίτησε στην ΑΔΣΕΝ Σύρου την περίοδο ’83-’85.

Cpt Στέλιος Καρβέλης Λουτράκι  Σκοπέλου

Η είσοδος του στην Ακτοπλοΐα έγινε το 1998 επί Νομικού στις γραμμές των Β. Σποραδων, ξεκινώντας με το επίσης αγαπημένο του «ΣΚΟΠΕΛΟΣ» και πηγαίνοντας αργότερα στο «ΛΗΜΝΟΣ».

Αν και έλειψε αρκετά χρόνια στο εξωτερικό ταξιδεύοντας με φορτηγά πλοία, έχει περάσει από πολλά βαπόρια της Ελληνικής Ακτοπλοΐας.

Πρώτη φορά Καπετάνιος έπιασε στο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» της SAOS FERRIES το 2007, ενώ πριν έρθει στηHELLENIC SEAWAYS, ταξίδεψε με τα Ro-Ro του Κώστα Αγαπητού καθώς και με αρκετά πλοία της ANEK LINES κυρίως στις γραμμές της Αδριατικής, όπως το «ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ», το «OLYMPIC CHAMPION» και το«ΛΙΣΣΟΣ» (σε γραμμές της Ακτοπλοΐας).

Στη HELLENIC SEAWAYS ξεκίνησε ως Πλοίαρχος με το Ro-Ro «HELLENIC SAILOR» σε ναύλωση του σε γραμμή του εξωτερικού.

Έχει ταξιδέψει με τα περισσότερα πλοία της εταιρείας, ενώ τελευταία φορά στις αρχές Σεπτέμβρη, τον συναντήσαμε στη Γέφυρα ίσως του πιο εντυπωσιακού πλοίου της Ελληνικής Ακτοπλοΐας, του «ΑΡΙΑΔΝΗ», στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΙΟΣ -ΜΥΤΙΛΗΝΗ, όπου σας μεταφέρουμε σε βίντεο όμορφες εικόνες από τις μανούβρες του στα δύο λιμάνια του Β.Α. Αιγαίου.

Ευχόμαστε στον Καπετάν Στέλιο να έχει πάντα καλά ταξίδια σε ήρεμες θάλασσες με υγεία!

Η συνέχεια στις οθόνες σας!

Κάμερα: Σίμος Μιχάλογλου
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Photo by: Simos Michaloglou

arxipelagos.com


 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ