Google: Πόσα πλήρωσε στην Apple για να είναι προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

0
8

Ο αντιπρόεδρος Prabhakar Raghavan κατέθεσε την Παρασκευή ότι η Google πλήρωσε 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 με σκοπό τη διατήρηση της προεπιλεγμένης κατάστασης της μηχανής αναζήτησης και την απόκτηση επισκεψιμότητας, αναφέρει το Bloomberg.

H μερίδα του λέοντος αυτού του ποσού πήγε προφανώς στην Apple, προκειμένου να παραμείνει η προεπιλεγμένη επιλογή αναζήτησης σε iPhone, iPad και Mac.

Ο Raghavan κατέθεσε στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής αγωγής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της εταιρείας και είπε η διαφήμιση αναζήτησης της Google είχε έσοδα 146,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Το στέλεχος δεν ξεκαθάρισε πόσα από τα 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια πήγαν στην Apple. Ωστόσο, το CNBC αναφέρει ότι μια εκτίμηση από την ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης περιουσίας Bernstein υποστήριξε ότι η Google θα μπορούσε να πληρώσει στην Apple έως και 19 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για το προνομιακό προνόμιο.

Μια διαφάνεια που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο αποκάλυψε ότι, το 2014, η Google έφερε έσοδα 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αναζήτηση, ενώ πλήρωσε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Ο Raghavan κατέθεσε ότι οι συνολικές προεπιλεγμένες πληρωμές της Google στις μηχανές αναζήτησης σχεδόν τετραπλασιάστηκαν από το 2014 έως το 2021, ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις αναζήτησης τριπλασιάστηκαν. Η Alphabet ανακοίνωσε πρόσφατα τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο και για τους τρεις μήνες που έληξαν την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου, η Αναζήτηση Google απέφερε έσοδα από διαφημίσεις άνω των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά το τελευταίο έτος, τα έσοδα από την Αναζήτηση ήταν περισσότερα από 165 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι προφανές ότι η Google κάνει μια σοφή επένδυση πληρώνοντας τους κατασκευαστές δισεκατομμύρια για να γίνει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές, τους ιστότοπους και τις εφαρμογές τους.

Άλλες μεγάλες πληρωμές γίνονται στη Samsung για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις συσκευές Galaxy, στη Mozilla ώστε να μπορεί να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox και σε άλλους κατασκευαστές συσκευών, παρόχους ασύρματων δικτύων και πλατφόρμες.

Η Google αντιτάχθηκε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων, υποστηρίζοντας ότι θα έβλαπτε την ικανότητά της να διαπραγματεύεται μελλοντικά συμβόλαια. Ο δικαστής Amit Mehta, που επιβλέπει την υπόθεση, διαφώνησε.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ