Μεϊκόπουλος: «Αδιανόητο να χάνονται άνθρωποι που θα ζούσαν, αν νοσηλεύονταν εντός ΜΕΘ»
Βόμβα που έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης ήταν η δημοσιοποίηση της μελέτης του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τη σχέση της θνητότητας με τις περιορισμένες δυνατότητες του. Τα δεδομένα της μελέτης δείχνουν ότι το ΕΣΥ «γονατίζει» από το φόρτο της πανδημίας, ενώ με πάνω από 400 διασωληνωμένους χάνουμε συνανθρώπους μας που, αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες, θα ζούσαν.
Ο κ. Μητσοτάκης, που γνώριζε τη μελέτη αυτή από το Μάιο, δε δίστασε με «παρρησία» να δηλώσει ότι δεν έχει ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που νοσούν και νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους σε σχέση με εκείνους που είναι εντός ΜΕΘ προκαλώντας επιπλέον τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει το αντίθετο.
Η κυβέρνηση καλλιέργησε το αφήγημα των αχρείαστων ΜΕΘ με κάθε τρόπο. Από τις «ΜΕΘ – πολυτέλεια που δε θα ξέραμε τι θα τις κάνουμε μετά την πανδημία» κατά τον κ. Σκέρτσο μέχρι τις ΜΕΘ που δε λύνουν το ζήτημα, αφού «αν είχαμε 5.000, θα είχαμε και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών» κατά τον κ. Γεραπετρίτη. Από την άλλη φαίνεται, όμως, ότι πολυτέλεια για VIP ΜΕΘ έχουμε…
Είναι αδιανόητο να φεύγουν άνθρωποι επειδή η ΝΔ θεωρεί «πεταμένα λεφτά» την επένδυση στα νοσοκομεία.Η δυσπιστία και το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας δεν αντιστρέφονται με επιστημονικές μελέτες που κρύβονται στα συρτάρια και ψέματα. Η ευθύνη για θανάτους που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν υπήρχαν εξοπλισμένες και στελεχωμένες με προσωπικό κλίνες ΜΕΘ, έχει ονοματεπώνυμο και η Κυβέρνηση είναι έκθετη κάθε μέρα που η χώρα μας σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στους θανάτους ανά εκατομμύριο. Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τον «πολιτικό στρουθοκαμηλισμό» του κ. Μητσοτάκη.
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος