ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας: Ευχές για μια χρονιά αντάξια με το μπόι του ανθρώπου…

0
23
Das Ota

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας στέλνει σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους τις πιο εγκάρδιες και αγωνιστικές ευχές για τις γιορτές και την νέα χρονιά, για μια χρονιά αντάξια με το μπόι του ανθρώπου. Στο κλείσιμο μιας ακόμα δύσκολης χρονιάς για μας τους εργαζόμενους οι ευχές μπορεί καμιά φορά να φαντάζουν κούφια λόγια, αλλά είναι στο χέρι μας να μην είναι έτσι. Θέλει όμως προσπάθεια για να ομορφύνει ο κόσμος. Τα χρόνια αυτά της πανδημίας έδειξαν ότι η όμορφη ευχή για «υγεία πάνω απ΄ όλα» δεν μας πάει από μόνη της μακριά, μια που οι ίδιοι που στριμώχνουν καθημερινά τις ζωές μας έχουν κάνει και την Υγεία μας εμπόρευμα. 

Να ευχηθούμε λοιπόν για Υγεία, ιδιαίτερα στους δίσεκτους αυτούς καιρούς, αλλά να παλέψουμε και για ένα Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που δεν θα λυγίζει στην κάθε πανδημία. Η λίστα όμως των «δώρων» μας δε σταματάει εκεί. Είναι μακριά και απαιτητική, όπως τότε που ήμασταν παιδιά. Περιλαμβάνει μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους, ασφαλείς συνθήκες εργασίας δίχως τον καθημερινό κίνδυνο ενός εργατικού ατυχήματος ή μιας επαγγελματικής αρρώστιας, σταθερά και ανθρώπινα ωράρια, τιμές στα είδη λαϊκής κατανάλωσης – διατροφής, στο ρεύμα, κτλ που να μην ροκανίζουν από κάθε μεριά το εισόδημα μας και τόσα άλλα. 

Τα «δώρα» μας αυτά, που είναι και ισάριθμες ευχές για τη Νέα Χρονιά, οι εργαζόμενοι δεν τα περιμένουμε από τον Άγιο Βασίλη. Ούτε βέβαια από καμιά κυβέρνηση και καμία Δημοτική Αρχή. Τα «δώρα» μας αυτά πρέπει να τα κερδίσουμε με την καθημερινή μας πάλη, με τον συλλογικό μας αγώνα ο ένας δίπλα στον άλλο, στη μεγάλη στρατιά της εργατιάς που βαδίζει καρτερικά, αλλά αποφασιστικά και πεισμωμένα στα μονοπάτια της Ιστορίας.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας θα είναι παντού και τούτη τη χρονιά που έρχεται, σε κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο των Δήμων της Μαγνησίας, πρωτοστάτης στους αγώνες. Θα αξιοποιήσει τις ισχυρές δυνάμεις που της εμπιστευθήκατε στο Σύλλογο μας για να στηρίξει τον κάθε συνάδελφο στο παραμικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Αυτή είναι η δική μας υπόσχεση, το δικό μας γιορτινό «δώρο» προς τους συναδέλφους. Καλές ευχές για μια χρονιά αντάξια με το μπόι του ανθρώπου. 

«Από τότε που αποφασίσαμε

Να στηριχτούμε επιτέλους στις δικές μας τις δυνάμεις

Και να οικοδομήσουμε μια όμορφη ζωή

Ο αγώνας και ο μόχθος δε μας χάλασαν το κέφι».

                        Μπέρτολτ Μπρέχτ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ