Αλόννησος: Ανάγκη υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτροδότησης…

0
44
Power Cables

Την ανάγκη υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτροδότησης υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης σε επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού.

Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε τη χώρα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα, μεγάλες ζημιές και blackout 24 και πλέον ωρών στα νησιά των Βορείων Σποράδων, «και ως παθόντες κι εμείς στον Δήμο Αλοννήσου από το πέρασμα της «Αριάδνης» το 2017, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να γίνει πράξη η υπογειοποίηση των καλωδίων του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας», επισημαίνει ο δήμαρχος Αλοννήσου.

Προτάσσοντας τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί στο νησί κάθε διακοπή στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Βαφίνης υπενθυμίζει ότι «ο Δήμος Αλοννήσου είναι μια τέτοια περιοχή, που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα ηλεκτροδότησης χειμώνα – καλοκαίρι».

Παράλληλα, επικαλείται τη συνέντευξη του πρώην δημάρχου Κοζάνης Π. Κουκουλόπουλου, στην οποία αναφέρθηκε στην πόλη του και την υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη με επιτυχία πριν από δύο χρόνια, βάσει του προγράμματος 50/50 και σύμφωνα με αυτό «θα θέλαμε κι εμείς ως Δημοτική Αρχή, να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης αντίστοιχου πλάνου στον Δήμο μας», αναφέρει ο κ. Βαφίνης.

Με σαφές το αίτημα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του νησιού, τονίζει ότι: «Ο Δήμος Αλοννήσου είναι στην τελική διαδικασία έναρξης δύο μεγάλων έργων για το νησί μας που είναι, η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και η κατασκευή του δικτύου βιολογικού καθαρισμού. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία ταυτόχρονα με την κατασκευή των δύο αυτών μεγάλων έργων, να γίνει και η υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος».

Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «είναι πολύ σημαντικό και έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει τη διασφάλιση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, με την εξασφάλιση της συνεχούς ηλεκτροδότησης του νησιού μας, τη μείωση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και την αναβάθμιση της αισθητικής και της ποιότητας ζωής».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Αλοννήσου ζητεί από τους αρμόδιους φορείς την έγκριση του αιτήματος, και σχετική ενημέρωση για την διαδικασία υλοποίησής του, «αφού το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας θα δώσει ουσιαστικές λύσεις στην εύρυθμη λειτουργία του νησιού μας», σημειώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ