Αλόννησος: Απατεώνες «χτύπησαν» το νησί…

0
279
Dimarxio Alonissos 2 (1 Of 1)

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι τηλεφωνικές απάτες επιτήδειων, που χρησιμοποιούν ονόματα παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην Αλόννησο «χτύπησε» αυτή την φορά επιτήδειος, ο οποίος τηλεφώνησε σε δύο επιχειρηματίες του νησιού, προσποιούμενος τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρη Σκιάνη.

Ο δήθεν αντιδήμαρχος έκανε παραγγελία τόνου Αλοννήσου, προκειμένου να γίνει δωρεά σε μοναστήρι της περιοχής. Η παραγγελία είχε αξία 589 ευρώ, ενώ η ψεύτικη κατάθεση που ακολούθησε λίγο αργότερα ήταν 5.898 ευρώ.

Το άτομο, που κρύβεται πίσω από την τηλεφωνική απάτη, έστειλε το υποτιθέμενο καταθετήριο στους επιχειρηματίες, ζητώντας να του επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό 5.309 ευρώ, καθώς έγινε λάθος, όπως ισχυρίστηκε, πατώντας ένα ψηφίο παραπάνω.

Οι δύο επιχειρηματίες αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και ειδοποίησαν τον αντιδήμαρχο, ο οποίος κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στην Αστυνομία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στο μεταξύ, ο δήμος Αλοννήσου, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, επισημαίνεται:

«Προσοχή, υπέπεσε στην αντίληψη μας απόπειρα απάτης σε τοπική επιχείρηση του νησιού χρησιμοποιώντας τη γνωστή πλέον τακτική παραπλάνησης, χρησιμοποιώντας όνομα αντιδημάρχου και στην κατάθεση των χρημάτων από τον Δήμο, έγινε κατά λάθος μεγαλύτερη κατάθεση και θα πρέπει να επιστραφούν. Παρακαλούμε να έχετε αυξημένη την προσοχή σας».

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ