Αλόννησος: Ολονύχτια επιχείρηση για τη μεταφορά ασθενούς με Covid-19 από την Αλόννησο στο Βόλο…

0
107
Ekab

Ολονύχτια επιχείρηση για την αεροδιακομιδή ασθενούς με κορονοϊό από την Αλόννησο στον Βόλο.

Ασθενής 83 χρόνων από την Αλόννησο κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου και λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η επιχείρηση αεροδιακομιδής.

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και ο διασώστης Θανάσης Ευγενικός μετέβη στο αεροδρόμιο του νησιού και με ελικόπτερο super puma που έφθασε από τη Χίο, μετέβη στην Αλόννησο.

Ο διασώστης του Κ.Υ. Σκιάθου μετέφερε τον ειδικό θάλαμο απομόνωσης («κάψουλα») ασθενών με κορονοϊό και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο σπίτι του ασθενούς.

διασώστης

Ο ασθενής με τη χρήση του ειδικού θαλάμου απομόνωσης μεταφέρθηκε με το super puma στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Super Puma

Ο διασώστης Θανάσης Ευγενικός, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης επιχείρησης, σε ανάρτησή του αναφέρει:

Μια βραδιά Καθήκοντος – Υπερηφάνειας και στο τέλος Απογοήτευσης για τις αξίες μας ως κοινωνία …

Χίος – Σκιάθος – Αλλόνησος – Ν.Αγχίαλος – Βόλος – Σκιάθος

Ελληνική Αστυνομία – Πολεμική Αεροπορία – ΕΚΑΒ – Ακτοπλοΐα

Περιπολικό – Super Puma – Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ – Ε/Γ – Ο/Γ

Μια δύσκολη και πολύπλοκη διακομιδή ασθενούς Covid19 από την Αλλόνησο στο Βόλο κατά την διάρκεια της νύχτας ολοκληρώθηκε με επιτυχία καταδεικνύοντας την ευσυνειδησία και το φιλότιμο όλων των στελέχων της δημόσιας διοίκησης που καθημερινά υπερβάλουν εαυτούς στην μάχη κατά του Covid19 .

Επίσης αναδείχθηκε η χρησιμότητα ειδικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα η χρήση του ειδικού θαλάμου απομόνωσης ασθενών στον Τομεα Εκαβ Σκιαθου.

Και στο τέλος κάποιοι απαράδεκτοι γερολαδάδες απαίτησαν και την πληρωμή εισιτήριου επιβίβασης ενώ αυτήν την περίοδο το δρομολόγιο Βόλου – Σποράδων είναι επιδοτούμενο για κοινωνικούς λόγους με 15.000€ × 6 φορές την εβδομάδα απο το ΥΕΝ …

Και συνεχίζουμε …

taxydromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ