Αλ. Μεϊκόπουλος: Ακριβή η κινητή τηλεφωνία, αργό το ίντερνετ, περιοριστικοί οι όροι των συμβολαίων…

0
25
 MGL9546

Αλ. Μεϊκόπουλος:«Ακριβή η κινητή τηλεφωνία, αργό το ίντερνετ, περιοριστικοί οι όροι των συμβολαίων»

Παρέμβαση για τις υψηλές τιμές της κινητής τηλεφωνίας και του ίντερνετ, τους όρους των συμβάσεων και τις χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης διαδικτύου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Όπως ανέφερε: «Πληρώνουμε το πιο ακριβό αλλά και το πιο αργό ίντερνετ και είμαστε πανάκριβοι στην κινητή τηλεφωνία».

Σύμφωνα με το Βουλευτή, οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας την πρώτη χρονιά της πανδημίας ήταν 73% υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές για τις μεσαίες, υψηλές και πολύ υψηλές ταχύτητες σταθερής σύνδεσης διαδικτύου είναι 6% – 136% πιο ακριβές από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στο θέμα της συνδεσιμότητας αλλά και της χρήσης οπτικών ινών.

Αρνητική πρωτιά και στις τιμές δεδομένων κινητής τηλεφωνίας με τη χώρα να είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως της φορολογίας και των τελών κινητής τηλεφωνίας.

«Οι ακριβές υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας προσθέτουν ένα ακόμα μεγάλο κόστος στο μέσο νοικοκυριό χωρίς οι πολίτες να απολαμβάνουν την ποιότητα που αναλογεί στο ύψος του κόστους αυτού» επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Επιπλέον, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε και στα δικαιώματα των καταναλωτών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και ζητήματα που αφορούν τους όρους στις συμβάσεις που λειτουργούν περιοριστικά. Σε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης που συνυπέγραψε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, μεταφέρονται οι καταγγελίες πολιτών για την 24μηνη δέσμευση των συμβολαίων και την τιμολογιακή πολιτική των παρόχων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρεται: «Καταναλωτές που επιθυμούν να κάνουν ετήσιο και όχι διετές συμβόλαιο δεν έχουν τη δυνατότητα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται μονομερής παράταση/ανανέωση της χρονικής ισχύος των συμβολαίων χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του καταναλωτή». Ζητήθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξεταστεί η ύπαρξη τυχόν καταχρηστικών όρων στις συμβάσεις παροχής ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τυχόν παράβαση των προβλεπομένων για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού στον κλάδο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ