Αυτές οι εφαρμογές βάζουν σε κίνδυνο τον τραπεζικό σας λογαριασμό

0
12
Αυτές οι εφαρμογές βάζουν σε κίνδυνο τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σε αντίθεση με τις κακόβουλες εφαρμογές στο Google Play Store, τα droppers κακόβουλου λογισμικού μοιάζουν και λειτουργούν σαν τις εφαρμογές σας. Όταν αυτές οι εφαρμογές ειδοποιούν τους χρήστες ότι μια ενημέρωση είναι έτοιμη, αυτό που πραγματικά εγκαθίσταται είναι κακόβουλο λογισμικό που εκτελείται στο παρασκήνιο και συλλέγει τις τραπεζικές σας πληροφορίες και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Σε μια νέα ανάρτηση, η εταιρεία υποστήριξης υπολογιστών του Άμστερνταμ, Threat Fabric προειδοποιεί τους χρήστες Android σχετικά με ένα νέο τραπεζικό Trojan που έχει σχεδιαστεί για να κλέψει τα στοιχεία σύνδεσης, τον αριθμό λογαριασμού και άλλες οικονομικές πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν τους εισβολείς να κλέψουν τα μετρητά που έχετε κερδίσει με κόπο.

Μία έκθεση αναφέρει ότι αυτό το νέο τραπεζικό Trojan ονομάζεται Sharkbot και ένα κακόβουλο λογισμικό dropper υποτίθεται ότι είναι μια εφαρμογή που βοηθά τους χρήστες να υπολογίζουν τους φόρους τους στην Ιταλία. Με περισσότερες από 10.000 εγκαταστάσεις, το “Codice Fiscale” έχει μια καταχώριση με αθώα εμφάνιση στο Play Store. Εάν ανοίξει σε μια συσκευή, η εφαρμογή ελέγχει τη χώρα όπου είναι καταχωρημένη η SIM. Εάν δεν ταίριαζε με τον κωδικό για την Ιταλία, δεν θα υπήρχε κακόβουλη συμπεριφορά.

Για την καταπολέμηση αυτών των κακόβουλων λογισμικών, κανονικά θα προτείναμε να ελέγξετε την ενότητα σχολίων για κόκκινες σημαίες. Ωστόσο, οι εισβολείς είναι γνωστό ότι φορτώνουν την ενότητα σχολίων με ψεύτικες κριτικές. Μετά την αρχική εγκατάσταση μιας από αυτές τις εφαρμογές, μπορεί να δείτε μια ψεύτικη λίστα στο Google Play Store με ψεύτικες κριτικές σε μια προσπάθεια να σας κάνει να πατήσετε το κουμπί ενημέρωσης. Το ίδιο το θύμα προκαλεί κατά λάθος τη φόρτωση του κακόβουλου λογισμικού στο δικό του τηλέφωνο.

Επομένως, εάν έχετε εγκατεστημένο ένα από αυτά στη συσκευή σας, απεγκαταστήστε το αμέσως:

Recover Audio, Images & Videos – 100,000 downloads
Codice Fiscale 2022 – 10,000 downloads
Zetter Authentication – 10,000 downloads
File Manager Small, Lite – 1,000 downloads
My Finances Tracker – 1,000 downloads

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ