«Βήμα-βήμα προς την άνοδο ο Βόλος 2004»

0
10
«Βήμα βήμα προς την άνοδο ο Βόλος 2004»

Όπως αναφέρει στο «Magnesiasports» η προπονήτρια Έλενα Κουσκούνη

Τις δύο προηγούμενες χρονιές, το ποδόσφαιρο Γυναικών και συγκεκριμένα οι μικρές εθνικές πλήρωσαν το μάρμαρο του κορωνοϊού, με τα πρωταθλήματα να μην πραγματοποιούνται καν… Αλλά φέτος δεν μπορούσαν να «παγώσουν» ξανά, οπότε ο Βόλος 2004 άρπαξε την ευκαιρία και ετοιμάζεται να κατακτήσει την κορυφή του 1ου ομίλου στη Β’ Εθνική και να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία! 

Έξι αγωνιστικές απομένουν και σήμερα Κυριακή στις 15:00 και στο βοηθητικό του ΕΑΚ, το σύνολο της Έλενας Κουσκούνη θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Κιλκισιακό. Ο Κιλκισιακός είχε κερδίσει 1-0 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, με τον Βόλος 2004 να έχει το πάνω χέρι για 89 λεπτά αλλά να μην πετυχαίνει γκολ. Όχι μόνο αυτό, αλλά σε εκείνο το σημείο ήρθε ένα λάθος της άμυνας και ένα πέναλτι που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Κιλκίς να πάρει τη νίκη. 

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Δεν μας παίρνει να χάσουμε κανέναν βαθμό για να διατηρήσουμε την πρώτη θέση και να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου» αναφέρει στο «Magnesiasports» η προπονήτρια του Βόλος 2004, με την ερώτηση για το ποιο είναι το μυστικό της φετινής επιτυχίας να έρχεται φυσιολογικά. 

«Θέλουμε να πρωταγωνιστούμε και η ομάδα έχει τα προσόντα και αγωνιστικά και διοικητικά. Το θέλαμε αρκετά χρόνια, όντας εγώ τέταρτη χρονιά στην ομάδα και φέτος είχαμε θεωρώ καλύτερο υλικό και πιο συμπαγές σύνολο. Αυτά τα κορίτσια προπονούνται μαζί μου τέσσερα χρόνια, και υπάρχει το κατάλληλο δέσιμο. Σ’ αυτό το δέσιμο είναι ίσως και το μυστικό. Πλέον στο γήπεδο δεν χρειάζονται πολλές οδηγίες και αυτό μας κρατάει στην κορυφή» αναφέρει η προπονήτρια της ομάδας ποδοσφαίρου Γυναικών. 

Υπάρχει μέλλον; Η ίδια η τεχνικός του Βόλος 2004 αναφέρει ότι υπάρχει μία ακόμη ενδεκάδα, 12-17 ετών, με τις παίκτριες αυτές ήδη να έχουν πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής από τώρα. «Οπότε υπάρχει και υλικό για το μέλλον» θα τονίσει η προπονήτρια της βολιώτικης ομάδας.

«Διαφορές μόνο οικονομικά»

Μένουν λοιπόν έξι παιχνίδια και η Έλενα Κουσκούνη αγχώνεται κάπως για δύο από αυτά. Από τη μία το παιχνίδι με τον Κιλκισιακό, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους, αν και η αντίπαλη ομάδα έχει ενισχυθεί κιόλας σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Από την άλλη, τελευταία αγωνιστική, ο Βόλος 2004 αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη τους Λέοντες, που παραμονεύουν για να κλέψουν την πρώτη θέση (έχει τρεις βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο). «Αν δεν γίνουν γκέλες θα πάμε στην ισοβαθμία και εκεί θα κριθεί το πρωτάθλημα» σημειώνει η Κουσκούνη.

Συμπαγείς και πιστοί και οι οπαδοί της ομάδας, σύμφωνα και με την προπονήτρια του Βόλος 2004, που ελπίζει ότι με την επιστροφή στην Α’ Εθνική ο κόσμος θα γνωρίσει και πάλι το ποδόσφαιρο Γυναικών. 

«Εγώ δεν βλέπω αγωνιστικές διαφορές πάντως ανάμεσα στην ομάδα μας και σε σύνολα της πρώτης κατηγορίας. Αντίθετα, παίξαμε φιλικά με αρκετές ομάδες και τις κοιτάξαμε στα μάτια. Τα οικονομικά είναι όμως διαφορετικά. Πχ τα λεφτά που πήραν από το ποσοστό επί του στοιχήματος είναι πολλά περισσότερα σε σχέση με αυτά που δόθηκαν στη Β’ Εθνική» κατέληξε η συζήτηση με την προπονήτρια του Βόλος 2004.

Πηγή