Διευθυντές με… παρατάσεις στα σχολεία της Μαγνησίας

0
21
Λυκείου Mathites

Στον «γύψο» αιτήσεις που κατέθεσαν τον περασμένο Απρίλιο υποψήφιοι διευθυντές εκπαίδευσης και στη Μαγνησία

Στον «γύψο» βρίσκονται εδώ και μήνες αιτήσεις υποψηφίων διευθυντών εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και στη Μαγνησία, την ίδια ώρα που οι δύο προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό βλέπουν τη διετή θητεία τους να μετατρέπεται σε δέκα ημέρες σε… τετραετή.

Η θητεία των διευθυντών εκπαίδευσης στη Μαγνησία έληγε τον Ιούλιο του 2018 μετά την παράταση ενάμιση έτους που είχε δοθεί.

Τον περασμένο Απρίλιο με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας οι ενδιαφερόμενοι είχαν κληθεί να καταθέσουν αιτήσεις στο πλαίσιο της διεκδίκησης της θέσης και υποτίθεται ότι η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών θα ολοκληρωνόταν έως τέλος του καλοκαιριού.

Σε δέκα ημέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια και οι σημερινοί διευθυντές δεν γνωρίζουν πόσο ακόμη θα παραταθεί η θητεία τους. Σημειώνεται ότι τόσο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος, όσο και ο ομόλογός του της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης διεκδικούν εκ νέου τη θέση.

Υπάρχουν όμως και άλλοι υποψήφιοι. Σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υποψηφιότητα για τη θέση κατέθεσε και ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, Στέφανος Πίος.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει αιτήσεις εμπρόθεσμα είναι ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Καπανιάρης, ο διευθυντής του Γυμνασίου Αγριάς, Παντελής Πολυχρονόπουλος και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αλμυρού, Γ. Καπράνας.

Από το Υπουργείο Παιδείας η νεότερη ενημέρωση που υπάρχει αφορά στην ολοκλήρωση της επιλογής νέων προϊσταμένων τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Προσφυγή κατά του νόμου Γαβρόγλου

Για την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της προσφυγής της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων κατά του νόμου Γαβρόγλου για τις δομές εκπαίδευσης.

«Θιγόμενοι» είναι και έξι πρώην σχολικοί σύμβουλοι από τη Μαγνησία. Η δομή των σχολικών συμβούλων καταργήθηκε και στη θέση της θεσπίστηκε το ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) με συντονιστές εκπαιδευτικού έργου που όμως έχει έδρα στη Λάρισα.

Στο πλαίσιο του ίδιου νόμου είχε καταργηθεί το ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών) και θεσπίστηκε το ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) στο οποίο ενσωματώθηκαν και οι καταργημένες δομές του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και του ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού).

Η κατάργηση των υπεύθυνων σχολικών δραστηριοτήτων και των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης πάγωσε από τη νέα κυβέρνηση, η οποία στόχο έχει να επαναφέρει τον θεσμό των σχολικών συμβούλων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ