Δράση ενημέρωσης για την παχυσαρκία από την ΤΟΜΥ Ιωλκού

0
5

152

Shares

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας που έχει οριστεί η 4η Μαρτίου, η 7η ΤΟΜΥ Ιωλκού Βόλου πραγματοποίησε δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την παχυσαρκία σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.

Η πρόληψη, παραμένει πάντα η σωστότερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας υπενθυμίζει σε όλους μας να συμμετάσχουμε ενεργά στον αγώνα για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής επιδημίας της εποχής μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της δομής, Ιωλκού 408 και ώρα 09:00 – 13:00 μμ. Στη δράση συμμετείχαν από την διεπιστημονική ομάδα της ΤΟΜΥ Ιωλκού, η Συντονίστρια Ιατρός  – Θέου Ζωή, η Νοσηλεύτρια Τσιάμη Αναστασία, οι Επισκέπτριες Υγείας Ζαφείρη Αντωνία, Μαλλιαρού Δέσποινα και η Κοινωνική Λειτουργός Αθανασάκη Μαριαλένα.

Συμμετοχή και αρωγή στη δράση παρείχε και η Συντονίστρια των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του Κ.Υ. Βόλου και των ΤΟΜΥ Μαγνησίας κ. Σκούπρα Καλλιόπη.

Παράλληλα με την ενημέρωση έγινε και διανομή έντυπου υλικού στους συμμετέχοντες. Σε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν προσωπικές συνεδρίες, μετρήσεις δείκτη μάζα σώματος (BMI) και διατροφική συμβουλευτική. Η δράση απευθύνθηκε σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  24210-44027.

Οι δράσεις /παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή