«Εγώ τρώω ψάρια»: Το ζήτημα του Παγασητικού στο μικροσκόπιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

0
7

Μιας και στη συνέντευξη Τύπου, ο πρύτανης του Παν. Θεσσαλίας, Χαρ. Μπιλλίνης ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν στοιχεία για μολύνσεις σε νερό και έδαφος, μοιραία το ερώτημα πήγε στα νερά του Παγασητικού και στο αν τα αλιεύματα είναι μπορούν να προκαλέσουν θέματα στη δημόσια υγεία, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι αυτός τρώει ψάρια και ότι σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

«Τα αποτελέσματα τα έχουμε και για τον Παγασητικό. Πριν βγεις όμως και ανακοινώσεις οτιδήποτε θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αυτό έχει προκύψει από τα πλημμυρικά φαινόμενα και δεν υπήρχε ήδη. Εγώ τρώω να ξέρετε ψάρια. Και πρέπει να δούμε αν αυτά που βρίσκουμε προκαλούν πρόβλημα στον άνθρωπο, κάτι που δεν είναι σίγουρο ακόμη. Αυτά που βρίσκουμε μπορεί να τα βρίσκαμε φυσιολογικά και όλα τα χρόνια» σημείωσε.

«Υπάρχουν χρονοσειρές δεδομένων στα αβιωτικά χαρακτηριστικά του νερού της θάλασσας και του ιζήματος, αλλά στα ψάρια δεν υπάρχει αυτό. Άρα χρειαζόμαστε μία χρονοσειρά από το σημείο μηδέν. Συλλέγαμε ψάρια αλλά δεν τα πηγαίναμε στον κτηνίατρο. Τώρα κοιτάμε για την ποιότητα της δημόσιας υγείας. Κι εγώ τρώω ψάρια» ανέφερε ο καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Αθ. Εξαδάκτυλος.

«Θα περιμένετε λίγο, αλλά εγώ βλέπω να μην υπάρχει πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Μπιλλίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί οριστικά αυτό.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή