Εκπαιδευτική επίσκεψη στον υποσταθμό της Άλλης Μεριάς το ΑΔΜΗΕ μαθητές της ΕΠΑΣ- ΔΥΠΑ

0
1

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων, οι μαθητές της Α’ & Β” τάξης του τμήματος Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών εργασιών της ΕΠΑΣ -ΔΥΠΑ- Βόλου παραβρέθηκαν μαζί με τους καθηγητές τους κ. Νίκο Δεληγιάννη & Αλέξανδρο Σταύρου στις εγκαταστάσεις του υποσταθμού της Άλλης Μεριάς του ΑΔΜΗΕ . Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Βόλου κ. Πασχάλη Παρασχούδη και τους συνεργάτες του. Στη συνέχεια έγινε περιήγηση στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τον τρόπο διανομής της ηλεκτρικής ισχύος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΕΠΑΣ της Δ.ΥΠ.Α   εφαρμόζοντας με επιτυχία τον θεσμό της Μαθητείας, το εκπαιδευτικό σύστημα που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη, με την αμειβόμενη Μαθητεία (υλοποίηση προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Η διάρκεια φοίτησης είναι 2 έτη (4 εξάμηνα).  Καθ όλη τη διάρκεια φοίτησης ο μαθητής παρακολουθεί το απόγευμα τα μαθήματά του στην τάξη, ενώ το πρωί απασχολείται ως ασκούμενος σε κάποια επιχείρηση.

Οι μαθητευόμενοι ασκούνται αμειβόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε ελεύθερους επαγγελματίες, σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ΔΕΚΟ, Δήμους και στον δημόσιο τομέα. Πρόκειται για επιχειρήσεις όλων των κλάδων της εθνικής οικονομίας και σε πολλές τεχνικές ειδικότητες.

Στόχος είναι οι μαθητές ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους, να έχουν αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το σύστημα on the job-training που εφαρμόζει  η  Δ.ΥΠ.Α (τ.ΟΑΕΔ), έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη καθώς οι μαθητές σε σημαντικό ποσοστό, μετά το τέλος των σπουδών τους, συνεχίζουν να απασχολούνται στις θέσεις πρακτικής άσκησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή