Κλέφτες άνοιξαν τούνελ και έκλεψαν iPhone αξίας 500.000 δολαρίων από Apple Store

0
2

To περασμένο σαββατοκύριακο σημειώθηκε ληστεία σε ένα Apple Store στο Alderwood Mall, με τους κλέφτες να εισβάλουν ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο του διπλανού καφέ.

Σύμφωνα με το Seattle’s King 5 News, κλέφτες εισέβαλαν στο Seattle Coffee Gear, μπήκαν στο μπάνιο, έφτιαξαν ένα τούνελ και έφτασαν στο πίσω δωμάτιο του Apple Store.

Με αυτό τους το σχέδιο, οι κλέφτες κατάφεραν να προσπεράσουν το σύστημα ασφαλείας του καταστήματος της Apple και άρπαξαν 436 iPhone συνολικής αξίας περίπου 500.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον μάνατζερ του Seattle Coffee Gear, Eric Marks, δεν είναι εμφανές ότι το καφέ είναι μεσοτοιχία με το Apple Store λόγω της διαρρύθμισης του καταστήματος. «Ποτέ δεν θα υποψιαζόμουν ότι βρισκόμασταν δίπλα στο ‌Apple Store», είπε ο Marks στο King 5 News. «Έτσι, κάποιος έπρεπε πραγματικά να το σκεφτεί και να έχει πρόσβαση στη διάταξη του εμπορικού κέντρου».

Η αστυνομία έχει στην κατοχή της πλάνα παρακολούθησης της κλοπής, αλλά καθώς αποτελεί μέρος μιας ενεργούς έρευνας, αυτά δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Από το καφέ δεν κλάπηκε τίποτα, αλλά η αντικατάσταση κλειδαριών και η επισκευή του τοίχου του μπάνιου θα κοστίσει 1.500 δολάρια.

Κανένας υπάλληλος δεν βρισκόταν στο Apple Store όταν συνέβη η κλοπή καθώς το εμπορικό κέντρο Alderwood ήταν κλειστό για τη νύχτα. Ένας εκπρόσωπος του Alderwood είπε ότι συνεργάζονται με την αστυνομία για να λύσουν το περιστατικό, ενώ η Apple δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ