Επίθεση ransomware από hackers στον Δήμο Θεσσαλονίκης

0
9
Επίθεση Ransomware από Hackers στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Επίθεση ransomware από hackers στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ένα σοβαρό περιστατικό επίθεσης ransomware έχει καταγραφεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης με αρχεία του εσωτερικού δικτύου να πέφτουν στα χέρια hackers. H διείσδυση των hackers στα αρχεία του Δήμου εκτιμάται ότι έγινε με την χρήση emails.

O Δήμος Θεσσαλονίκης ήρθε σε άμεση επικοινωνία με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Από την άλλη μεριά, αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η συγκεκριμένη επίθεση ransomware, όπως ήταν αναμενόμενο, ζητά λύτρα για να ελευθερώσει τα κρίσιμα αρχεία.

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για λύτρα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν προτίθεται να καταβάλλει, αφού οι πληροφορίες λένε ότι έχει αντίγραφο ασφαλείας των αρχείων και δεν είναι ανάγκη να ξεκλειδωθούν τα αρχεία αυτά.

Προφανώς, σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο να γίνουν εικασίες για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη επίθεση, αλλά το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το ransomware δεν είναι άγνωστη λέξη και στην χώρα μας…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ