Επιβεβαίωσαν οι ΗΠΑ πως η Σούδα και Αλεξανδρούπολη θα χρησιμοποιηθούν ως στρατιωτικές βάσεις πολέμου σε περίπτωση σύρραξης ΝΑΤΟ-Ρωσίας

0
131
Alexandroupoli



Την περίπτωση η Ελλάδα να αξιοποιηθεί ως ορμητήριο πολέμου σε ενδεχόμενη στρατιωτική σύρραξη μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι της Αμερικανικής κυβέρνησης. Γι’ αυτό φρόντισαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, οι οποίες έδωσαν «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ, μετατρέποντας την χώρα σε απέραντο Αμερικανονατοικό στρατόπεδο.

Ενώ, λοιπόν, τα «σύννεφα» μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία πυκνώνουν, έρχεται ένας στενός συνεργάτης του προέδρου Μπάιντεν και μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο Μάικλ Κάρπεντερ, να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.


Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Κάρπεντερ αναφέρει ότι η Σούδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αεροναυτικών δυνάμεων και η Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

«Ο κόλπος της Σούδας, δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί ένα από τα βασικά στρατηγικά μας πλεονεκτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε» τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ σε ότι αφορά την Αλεξανδρούπολη ο Κάρπεντερ σημειώνει πως «είναι βασικός κόμβος στο ενεργειακό δίκτυο στην Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη»!

Τι λέει στην ουσία ο συνεργάτης του προέδρου Τζ. Μπάιντεν; Ότι σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής η ελληνική επικράτεια θα αποτελέσει μέρος των στρατιωτικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία! Κάτι που όπως είναι φυσικό, δεν αποκλείει αντίποινα από την ρώσικη πλευρά.


Οι ΗΠΑ έχουν κάνει ήδη σχέδια για την αξιοποίηση της Σούδας και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μετατρέποντάς τες σε πιθανό στόχο, αφού εκεί σταθμεύουν ισχυρές Αμερικανονατοϊκές δυνάμεις!

Αναλογίζονται άραγε όσοι πανηγύριζαν με την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις (που την ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και την συνεχίζει η ΝΔ) και την δήθεν «ισχυρή συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ» σε τι κινδύνους μπαίνει ο λαός μας;

Επιβεβαιώνεται περίτρανα η θέση του ΚΚΕ και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ότι η παρουσία αμερικανικών βάσεων στην χώρα όχι μόνο δεν αποτελεί «ασπίδα προστασίας», όπως ξεδιάντροπα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα καθιστά την Ελλάδα πιθανό στόχο σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης στην περιοχή. Αποκαλύπτεται ότι ο πραγματικός χαρακτήρας της «αμυντικής συμφωνίας» ούτε «αμυντικός» είναι, ούτε αφορά την υπεράσπιση της άμυνας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αντίθετα, αποτελεί άλλον έναν κρίκο στην βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή, μετατρέποντας την ελληνική επικράτεια σε ορμητήριο νέων πολεμικών επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ