Εργαζόμενοι σε κατάστημα της Apple ψήφισαν υπέρ του συνδικαλισμού

0
9
Εργαζόμενοι σε κατάστημα της Apple ψήφισαν υπέρ του συνδικαλισμού

Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Penn Square της Apple στην Οκλαχόμα Σίτι των ΗΠΑ ψήφισαν υπέρ της ένωσης με τους Εργάτες Επικοινωνίας της Αμερικής, με 56 ναι και 32 όχι. Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, το οποίο επέβλεπε τις διαδικασίες ψηφοφορίας, όλοι οι τακτικοί υπάλληλοι πλήρους και μερικής απασχόλησης στο κατάστημα είχαν δικαίωμα ψήφου, 95 συνολικά.

Η εκλογή ήταν μόνο η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε για ένα κατάστημα Apple στις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο, οι εργαζόμενοι στο Μέριλαντ ψήφισαν υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Μηχανολόγων και Εργατών Αεροδιαστημικής. Εκλογές ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν στην Ατλάντα, αλλά η CWA τις διέκοψε, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία είχε κάνει «αδύνατες» τις δίκαιες εκλογές εκφοβίζοντας τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, η Apple παρακολουθούσε εργαζομένους στο κατάστημα Penn Square και ανέφερε ότι δεν θα λάμβαναν τα ίδια οφέλη με τα μη συνδικαλιστικά καταστήματα αν ψήφιζαν να οργανωθούν. Το τελευταίο σημείο επιβεβαιώθηκε από μια αναφορά του Bloomberg που ανέφερε ότι η Apple είπε στους υπαλλήλους του συνδικαλιστικού καταστήματος στο Μέριλαντ ότι θα έπρεπε να διαπραγματευτούν για τα οφέλη που θα δίνονται στους εργαζόμενους στα άλλα καταστήματά της.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ