«Η Βέροια πέτυχε γκολ με τρεις ευκαιρίες, εμείς με δύο όχι»

0
19
«Η Βέροια πέτυχε γκολ με τρεις ευκαιρίες, εμείς με δύο όχι»

Οι δηλώσεις Καβακά-Δερμιτζάκη

Δεν είχε να πει πολλά ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Τίμος Καβακάς, μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια, στεκόμενος πλέον κι αυτός στην αναμέτρηση με τον Θεσπρωτό που ακολουθεί.

Συγκεκριμένα, ο Τίμος Καβακάς ανέφερε: «Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Παίζαμε με μία ομάδα η οποία δείχνει ότι μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση. Θα μιλήσω για τη δική μου την ομάδα. Νομίζω ότι και η εικόνα μας αλλά και το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι αλλά και τα προβλήματα που είχαμε και που δημιουργήθηκαν και πριν από το παιχνίδι με την αναγκαστική απουσία του Ξύδα (σ.σ. ταλαιπωρείται από ίωση και τη θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Γκαργκαλατζίδης) μεγάλωσαν τη δυσκολία. Παρόλ’ αυτά η ομάδα έδειξε ότι αρχίζει και αλλάζει προς το καλύτερο και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Η διαφορά ήταν ή Βέροια έκανε τρεις ευκαιρίες και έβαλε δύο γκολ, εμείς κάναμε δύο ευκαιρίες και δεν βάλαμε κανένα γκολ. Χάσαμε ένα παιχνίδι, προχωράμε στο επόμενο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κάνανε. Εμείς έτσι κι αλλιώς όλα τα παιχνίδια τα κοιτάμε με το ίδιο μάτι και δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχωρίζουμε κανένα. Θα πάμε την Κυριακή (σ.σ. στην Ηγουμενίτσα για το παιχνίδι με τον Θεσπρωτό), πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να το κερδίσουμε».

Σε ερώτηση αν έγινε διαχείριση των παικτών στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τη Βέροια για να μην επιβαρυνθούν ενόψει του αγώνα με τον Θεσπρωτό, ο Τίμος Καβακάς απάντησε θετικά. «Κάναμε μία διαχείριση και με παιδιά που θα θέλαμε να είναι φρέσκα για την Κυριακή, και προς το τέλος όταν είδαμε ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξει η ροή και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Έστω και δέκα λεπτά χρειάζονται ανάσες, όπως χρειάζονται και άλλα παιδιά αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα ξεκουράσουμε».

Στο τέλος, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη σημασία του αγώνα με τον Θεσπρωτό ως… εξάποντη. «Είναι ένα παιχνίδι-τελικός και για τις δύο ομάδες».

«Κούραση και έξτρα άγχος»

Από την πλευρά του ο προπονητής της Βέροιας, Παύλος Δερμιτζάκης, αφού αναφέρθηκε κι αυτός στη μέτρια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (που έχει αρχίσει και επιβαρύνεται), σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη κόπωση, εξαιτίας των συνεχόμενων αναμετρήσεων.

«Είναι τρίτη εβδομάδα με εμβόλιμη αγωνιστική, άρα υπάρχει μεγάλη κόπωση. Μέσα σε όλα αυτά ισχύει για όλες τις ομάδες ότι υπάρχουν και προβλήματα στα παιδιά. Άρα μειώνεται κι άλλο το ρόστερ για να μπορούμε να συνδυάσουμε καλό ποδόσφαιρο και το αποτέλεσμα που είναι μονόδρομος, γιατί είμαστε πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα, και οποιοδήποτε άλλο μας πάει πίσω. Άρα υπάρχει ένα έξτρα άγχος, που πρέπει όλοι με καθαρό μυαλό να διαχειριστούμε για να φέρουμε εις πέρας ένα παιχνίδι» ανέφερε ο τεχνικός της Βέροιας αρχικά, για να μιλήσει στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό Βόλου.

«Είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία προερχόταν από ένα θετικό και μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στην Ξάνθη. Έχει κάνει και αλλαγή προπονητή και ο Τίμος Καβακάς είναι πολύ καλός προπονητής που θεωρώ ότι ξέρει τι θέλει και τι ζητάει στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά ο στόχος μας ήταν να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο, και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν αυτός που πρέπει για να μπορέσουν οι δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο» τόνισε επίσης, ενώ όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι σημείωσε: «Προσπαθούσαμε από τα άκρα, γιατί ο άξονας ήταν μπουκωμένος, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και να βγάλουμε υπεραριθμίες, και θεωρώ ότι κάτι αντίστοιχο έγινε στη φάση του πρώτου γκολ. Μετά στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα, να κρατήσουμε το μηδέν,, να μη ρισκάρουμε και πετύχαμε έτσι το δεύτερο τέρμα που «κλείδωσε» και το παιχνίδι».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Πηγή