Η Ελλάδα έχει μία από τις χειρότερες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet

0
23
Η Ελλάδα έχει μία από τις χειρότερες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet

Η Ελλάδα έχει μία από τις χειρότερες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet

Δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη, αλλά τώρα υπάρχουν και τα ερευνητικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι πληρώνουμε πολύ ακριβά την ταχύτητα με την οποία είμαστε online. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Broadband Index η χώρα μας υστερεί πολύ σε ταχύτητα σύνδεσης.

Η έρευνα που έγινε από το comparethemarket.com, η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ταχύτητα σύνδεσης στο broadband Internet, με τη μέση ταχύτητα να υπολογίζεται στα 31.89 Mbps, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά σε αρνητική κατάταξη σε αυτό το πεδίο ακολουθεί η Τουρκία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι για να κατέβει υλικό μίας ώρας από το Netflix στην Ελλάδα, απαιτούνται 12 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, ενώ το μέσο μηνιαίο κόστος για σταθερή σύνδεση στο Internet σε ταχύτητες broadband υπολογίζεται σε 33 ευρώ. Και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι η οικονομική επιβάρυνση για ένα νοικοκυριό είναι μεγάλη. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στην Τουρκία.

Οι καλύτερες επιδόσεις σημειώνονται στην Ελβετία, όπου η μέση ταχύτητα downloading είναι τα 186,4 Mbps και ακολουθούν η Δανία, η Γαλλία, η Ουγγαρία και οι ΗΠΑ. Η Ελβετία είναι ακριβή στις υπηρεσίες της, αλλά έχει το καλύτερο downloading. Το καλύτερο uploading είναι στη Νότια Κορέα με 154.70 Mbps. H πιο συμφέρουσα οικονομικά χώρα είναι η Λιθουανία με μόλις 11.2 ευρώ για 120 Mbps downloading και 113 Mbps uploading.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ