Η εξόρυξη Bitcoin στην Κίνα μπορεί να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον

0
11
Η εξόρυξη Bitcoin στην Κίνα μπορεί να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον

To Bitcoin mining στην Κίνα μπορεί να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον

Η Κίνα είναι το… βασίλειο του Bitcoin mining, αλλά αυτό μπορεί να απομακρύνει τη χώρα από τους περιβαλλοντικούς της στόχους. Εκτιμάται ότι το 80% της άντλησης κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως γίνεται στην Κίνα.

Το ανησυχητικό στοιχείο εδώ είναι ότι εάν συνεχιστεί αυτή η πρακτική στην Κίνα, εκτιμάται ότι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για το σκοπό αυτό αναμένεται να είναι η αιτία που η Κίνα δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τους στόχους της για περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι και το 2030.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το 40% των χώρων όπου γίνεται το Bitcoin mining στην Κίνα εξακολουθούν να βασίζονται στον άνθρακα για την τροφοδότησή τους με ενέργεια, ενώ το υπόλοιπο 60% βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μέχρι το 2024 υπολογίζεται ότι τα Bitcoin mines της Κίνας θα έχουν επιβαρύνει το περιβάλλον της χώρας με 130,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους αερίων του θερμοκηπίου.

Η επιβάρυνση αυτή αντιστοιχεί με τις ετήσιες εκπομπές αερίων μίας χώρας όπως η Ιταλία ή η Σαουδική Αραβία. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να αναληφθεί δράση από την πλευρά της Κίνας εάν η χώρα θέλει να έχει κάποια ελπίδα να ανταπεξέλθει στους στόχους της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ