Η Google παύει Android εφαρμογές που κλέβουν Facebook passwords

0
8
Η Google παύει Android εφαρμογές που κλέβουν Facebook Passwords

Η Google παύει Android εφαρμογές που κλέβουν Facebook passwords

Μια σειρά από Android εφαρμογές που ήταν διαθέσιμες στο Google Play Store εκτιμάται ότι έκλεβαν στοιχεία εισόδου στο Facebook. Η Google αφαίρεσε από το Play Store εφαρμογές που συνδυαστικά είχαν κατέβει από 5.8 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Στην πλειοψηφία τους οι εφαρμογές αυτές ήταν δούρειοι ίπποι που είχαν ως βασικό τους στόχο να υποκλέπτουν τα στοιχεία εισόδου στο Facebook, δίνοντας έμφαση στον κωδικό του κάθε χρήστη. Οι εφαρμογές ζητούσαν από τον χρήστη να κάνει log in στον Facebook λογαριασμό του και από εκεί έτρεχε ένα μικρό πρόγραμμα που έκλεβε τον κωδικό που πληκτρολογούσε κανείς για να μπει στο κοινωνικό δίκτυο.

Η Google δήλωσε ότι έχει απαγορεύσει τους developers των εφαρμογών αυτών από το Google Play Store, παύοντας, παράλληλα, τις εφαρμογές τους, από το διαδικτυακό κατάστημα. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν οι developers θα επιστρέψουν στο Play Store με διαφορετικούς λογαριασμούς. Σε κάθε περίπτωση, οι εφαρμογές ήταν στην πλειοψηφία τους apps με ζώδια, καθώς και εργαλεία που καθάριζαν την μνήμη του τηλεφώνου από περιττά αρχεία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ