Η Samsung ετοιμάζεται για τη μαζική παραγωγή του πρώτου της τσιπ Exynos 3nm

0
3

Samsung και Synopsys ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου ότι τα χυτήρια της Samsung ετοιμάζονται για τη μαζική παραγωγή του πρώτου τσιπ Exynos 3nm.

Η Samsung συνεργάστηκε με τη Synopsys, η οποία είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στον αυτοματισμό σχεδιασμού ηλεκτρονικών, για να τελειοποιήσει την όλη διαδικασία κατασκευής και έτσι να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις και να βελτιώσει την απόδοση του τσιπ.

Το δελτίο Tύπου αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται στην τελική διαδικασία σχεδιασμού, που ονομάζεται “taping out”. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι το τελικό σχέδιο αποστέλλεται στο χυτήριο ώστε να μπορεί να προσαρμόσει τις γραμμές παραγωγής για τη διαδικασία μαζικής παραγωγής.

Αυτό θα είναι το πρώτο σύνθετο και υψηλής απόδοσης τσιπ της Samsung που βασίζεται στον κόμβο 3nm που χρησιμοποιεί τη διαδικασία Gate All Around (GAA) της Samsung. Τα χυτήρια της Samsung κατασκευάζουν ήδη τσιπ 3nm από το 2022, αλλά αυτά είναι απλά τσιπ που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, ενώ το SoC που χρησιμοποιείται σε κινητές συσκευές είναι ένα πιο περίπλοκο κομμάτι hardware που απαιτεί διαφορετικές διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής.

Mε αυτό το ρυθμό, τα χυτήρια της Samsung θα ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή του SoC επόμενης γενιάς σε λίγους μήνες. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το πρώτο τσιπ 3 nm θα είναι στην πραγματικότητα το Exynos 2500 για τη σειρά Galaxy S25 ή άλλο SoC. Για παράδειγμα, το Galaxy Watch 7 είναι προ των πυλών και ενδέχεται να λάβει αναβάθμιση με το πιο πρόσφατο υλικό της Samsung.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ