Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 για την Πανελλαδική Απεργία

0
3

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις της κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματα, η ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων, η ακρίβεια που συρρικνώνει διαρκώς το πραγματικό εισόδημα του κόσμου της εργασίας, μαζί με την απουσία ελεύθερου χρόνου έχουν δημιουργήσει μια ολοένα και πιο δυσοίωνη εργασιακή πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή, ξεδιπλώνεται μπροστά μας η ιδεοληπτική εμμονή της ΝΔ στον νεοφιλελευθερισμό, στην επιβολή αντιδραστικών και αντικοινωνικών σχεδίων σε όλα τα πεδία, από την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέχρι τον Ποινικό Κώδικα και την παραχώρηση και τσιμεντοποίηση αιγιαλών και παραλιών, αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Παράλληλα, έναν χρόνο τώρα παρακολουθούμε την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη -με μια Εξεταστική Επιτροπή προκλητική παρωδία- που άφησε πίσω του 57 νεκρούς, μία αγνοούμενη και μια κοινωνία οργισμένη και παγωμένη, ενώ ανέδειξε τις τραγικές πολιτικές ευθύνες για τη διάλυση του σιδηροδρομικού δικτύου και τις τραγικές συνέπειες που έχει η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Οι ανυποχώρητες κινητοποιήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, οι μεγάλες διαμαρτυρίες των αγροτών, η συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων δείχνουν ότι παρά την επιχείρηση της κυβέρνησης να επιβάλει κοινωνικό σιωπητήριο, ολοένα και πληθαίνουν κοινωνικές ομάδες που συγκροτούνται, σηκώνουν ανάστημα και αντιστέκονται σε μια ζοφερή καθημερινότητα και σε ένα ακόμα πιο ζοφερό μέλλον.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ΜέΡΑ25 στηρίζει και συμμετέχει στην απεργία στις 28 Φεβρουαρίου που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα και στεκόμαστε, έναν ακριβώς χρόνο μετά, δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών για δικαίωση των ανθρώπων που χάθηκαν.
• Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων
• Μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση του εργατικού εισοδήματος
• Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στην ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία
• Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα στις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, μεταφορές, ενέργεια, νερό)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή