Κατέρρευσε ο πνεύμονας ενός δρομέας αφού έτρεξε 2,5 μίλια φορώντας μάσκα…

0
32
Runner Mask

Δρομέας, από την Κίνα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού ο πνεύμονας του κατέρρευσε μετά από μια διαδρομή 2,5 μιλίων στο Γουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας κορονοϊού, ενώ φορούσε μασκα προσώπου και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε σημαντική χειρουργική επέμβαση λόγο της απειλητικής για τη ζωή του κατάστασης.

Οι γιατροί παροτρύνουν τώρα τους ανθρώπους να μην φορούν μάσκες προσώπου ενώ τρέχουν – καθώς το κάλυμμα πάνω από το στόμα και τη μύτη μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενημέρωσε ότι οι μάσκες προσώπου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο στις δημόσιες συγκοινωνίες ή σε καταστήματα όπου είναι δύσκολο να παραμείνουν δύο μέτρα από τους άλλους. Η καθοδήγησή τους λέει: “Δεν χρειάζεται να φοριούνται σε εξωτερικούς χώρους, κυρίως κατά την άσκηση … και ειδικά για εκείνους που μπορεί να έχουν προβλήματα αναπνοής.

Απειλήθηκε η ζωή του

Όταν η κατάστασή του συνέχισε να επιδεινώνεται, η οικογένειά του τον πήγε στο νοσοκομείο για θεραπεία. Κατά την εξέταση, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο αριστερός πνεύμονας του άνδρα είχε συμπιεστεί κατά 90% και η καρδιά του μετακινήθηκε στη δεξιά πλευρά του σώματός του.

Ένας καταρρέων πνεύμονας, γνωστός ως πνευμοθώρακας, συμβαίνει όταν ο αέρας εισέρχεται στο διάστημα μεταξύ του εξωτερικού του πνεύμονα και του εσωτερικού του θωρακικού τοιχώματος, του θώρακα μας.

Εάν ο αέρας συνεχίσει να εισέρχεται σε αυτόν τον χώρο καθώς κάποιος αναπνέει, αυτό μπορεί να αρχίσει να συμπιέζει τους άλλους πνεύμονες και την καρδιά – κάτι που μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή.

Το νοσοκομείο αποκάλυψε ότι ο ασθενής χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, αλλά τώρα ευτυχώς βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Μόνο στην Ελλάδα τα γυμναστήρια με διπλή μάσκα

Τα γυμναστήρια άνοιξαν στην Ελλάδα την Δευτέρα 31/5 με διπλή μάσκα και self test. Μόνο στην αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους. 

Ακόμα και στο διάδρομο που κάποιοι κάνουν πολύ περισσότερο απο 2,5 μίλια η μάσκα θα είναι διπλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ