Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Nokia και της Daimler

0
2
Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Nokia και της Daimler

Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Nokia και της Daimler

To τέλος των μεταξύ τους διαφορών σηματοδοτεί η υπογραφή συμφωνίας χρήσης πατεντών μεταξύ της Nokia και της Daimler. H συμφωνία αφορά στην χρήση τεχνολογίας συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εταιρειών, η Daimler θα πληρώνει τη Nokia για τη χρήση της τεχνολογίας συνδεσιμότητας μέσα στο αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστική διαμάχη που είχαν μεταξύ τους οι Nokia και Daimler διευθετήθηκαν προκειμένου να επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

Η Nokia κατηγορούσε την Daimler ότι δεν έχει καταβάλλει όσα οφείλει στη Nokia για τη χρήση του λογισμικού και των τεχνολογιών συνδεσιμότητας που έχει χρησιμοποιήσει στην καμπίνα των αυτοκινήτων της.

Στην ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρείες δεν δίνουν πολλές λεπτομέρειες αναφορικά με τα όσα συμπεριλαμβάνονται στην μεταξύ τους συμφωνία, αλλά εκείνο που θεωρείται δεδομένο είναι ότι έχουν ήδη ρυθμιστεί οι μεταξύ τους διαφορές. Το συγκεκριμένο deal εκτιμάται ότι δίνει λύση στο ζήτημα που προκύπτει αναφορικά με την αδειοδότηση της χρήσης τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ