Λιγότερο συχνή η μετάβαση από Android σε iOS το 2023 στις ΗΠΑ

0
3

Η Apple είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες για πάνω από μια δεκαετία, με το iPhone να κυριαρχεί. Έρευνα έδειξε ότι πήρε για πρώτη φορά τα ηνία από τα Android το μακρινό 2012, αλλά το 2023 οι πωλήσεις σε γενικές γραμμές μειώθηκαν.

Μια πιο καλή ένδειξη του παλμού των αγοραστών smartphone στις ΗΠΑ είναι το ποσοστό των χρηστών που άλλαξαν από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο. Το 2023, λιγότεροι νέοι κάτοχοι iPhone μεταπήδησαν στο iOS από το Android σε σχέση με το 2022.

Η Consumer Intelligence Research Partners, η οποία είναι κορυφαίος παίκτης στην έρευνα αγοράς, είναι υπεύθυνη για την έκθεση που λέει ότι το 13% των ατόμων που αγόρασαν ένα iPhone το 2023 άλλαξαν σε αυτό το iPhone από ένα τηλέφωνο Android. Αυτό είναι μειωμένο από το 15% το 2022, το οποίο αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό σε μια πενταετία των ατόμων που έχουν αλλάξει από Android σε iPhone. Τόσο το 2020 όσο και το 2021, μόνο το 11% των νέων χρηστών iPhone άλλαξαν από το Android, τον χαμηλότερο αριθμό σε όλο το εύρος δεδομένων.

Aυτή η πτώση 2%, παρόλο που δε μεταφράζεται σε αριθμούς, είναι ενθαρρυντική για τους θαυμαστές του λειτουργικού συστήματος της Google αλλά και τους κατασκευαστές Android smartphone. Στην ουσία, όμως, τα αποτελέσματα αυτά δε σημαίνουν και πολλά, ούτε κρίνουν κάτι για την επόμενη ή τις επόμενες χρονιές. Ειδικά με την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές, θα υπάρξουν σίγουρα πολλές αλλαγές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει το Android είναι το γεγονός ότι απλά δεν το προτιμούν οι νεότερες ηλικίες στις ΗΠΑ. Σχεδόν 9 στους 10 έφηβους στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν iPhone. Όταν αυτοί οι έφηβοι γίνουν ενήλικες, δεν θα υπάρχει λόγος να στραφούν από τα οικοσυστήματα των smartphone στα οποία έχουν μυηθεί. Σε παγκόσμια κλίμακα, το Android εξακολουθεί να κυριαρχεί αλλά οι ΗΠΑ να είναι ένας σημαντικός παίκτης με υψηλές δαπάνες στην παγκόσμια οικονομία, που η αγορά της λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ