Με την ψυχή στο στόμα η Ρεάλ, με το ίδιο σκορ η Σίτι

0
4

Με πολύ άγχος και με την ψυχή στο στόμα η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 1-1 με τη Λειψία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League χάρη στο 0-1 του πρώτου αγώνα με το γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ.

Στους οκτώ έκλεισε θέση και η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία μετά το 1-3 στην Κοπεγχάγη, επικράτησε 3-1 και εντός έδρας παίρνοντας την πρόκριση με πανηγυρικό τρόπο.

Η Ρεάλ και η Μάντσεστερ Σίτι συμπλήρωσαν το πρώτο καρέ των ομάδων της οχτάδας μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπάγερν Μονάχου.

Στο Μπερναμπέου, που φιλοξένησε αγώνα Champions League για πρώτη φορά με κλειστή οροφή, η Λειψία έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ. Οι Μερένχες είτε επιβεβαίωσαν ότι δεν διάγουν και την καλύτερη αγωνιστική τους περίοδο, είτε υποτίμησαν τόσο τους Γερμανούς που έζησαν με άγχος της αναμέτρηση. Η Λειψία έγινε πολύ απειλητική στο α’ ημίχρονο, χάνοντας 2-3 πολύ μεγάλες ευκαιρίες, ενώ την ίδια στιγμή η εικόνα της Ρεάλ ήταν υποτονική και προβληματική γεγονός που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό με το φινάλε του ημιχρόνου.

Και στο δεύτερο ημίχρονο η Λειψία ξεκίνησε με μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Η Ρεάλ απέφυγε το σοκ και τελικά, αφού βελτιώθηκε μεσοεπιθετικά μετά το 55′, πήρε προβάδισμα στο σκορ (1-0) με γκολ του Βινίσιους στο 65′ έπειτα από καταπληκτική αντεπίθεση και ασίστ του Μπέλιγχαμ.

Η Λειψία όμως δεν παράτησε τη μάχη και στο 68′ ισοφάρισε (1-1) με φοβερή κεφαλιά του Όρμπαν, δίνοντας εκ νέου μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς.

Η Λειψία κυνήγησε το γκολ που θα έστελνε το ζευγάρι στην παράταση, αλλά δεν το βρήκε καθώς και η τύχη της γύρισε την πλάτη στο 93′, όταν το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ολμο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Λούνιν και έφυγε άουτ. Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο (1-1) με τη Ρεάλ να αποφεύγει το πατατράκ και τη Λειψία να χάνει την ευκαιρία για μια ιστορική πρόκριση…

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 3-1

Η Σίτι άνοιξε νωρίς το σκορ μόλις στο 4′ με τον Ακάνζι και τελείωσε οριστικά με την πρόκριση πριν από τη συμπλήρωση του δεκάλεπτου, καθώς στο 9′ ο Άλβαρες έγραψε το 2-0. Οι «Πολίτες» χαλάρωσαν και η Κοπεγχάγη βρήκε την ευκαιρία για να σκοράρει στο 29′ με τον Ελιουνούσι για το 2-1. Ωστόσο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Χάαλαντ με ωραίο κατέβασμα και συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 3-1. Το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, όπου τίποτα δεν άλλαξε.

Όλα ανοιχτά για Σπόρτινγκ και Αταλάντα

Προηγουμένως, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Αταλάντα έμειναν στο 1-1 στον πρώτο αγώνα για τους «16» του Europa League που διεξήχθη στο «Estadio Jose Alvalade». Οι λογαριασμοί των δύο ομάδων θα λυθούν σε μία εβδομάδα στη ρεβάνς του Μπέργκαμο.

Τα Λιοντάρια της Λισαβόνας μπήκαν πολύ πιο δυνατά στον αγώνα, πήραν προβάδισμα με το γκολ του Παουλίνιο στο 17′ έπειτα από ασίστ του Τρινκάο και είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Η Αταλάντα όμως ισοφάρισε με πολύ ωραίο γκολ του Σκαμάκα στο 39′. Μάλιστα, στο 87′ ακυρώθηκε τέρμα που πέτυχε η ιταλική ομάδα, μετά από έλεγχο του VAR, καθώς ο Τουρέ ήταν οριακά οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή