Μπέος για φωτιά: Υπάρχουν ευθύνες και θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί οι υπεύθυνοι

0
7

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μαγνησία λόγω της πύρινης λαίλαπας και ειδικά στη Νέα Αγχίαλο έπειτα από τις εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, μίλησε στη «Ζούγκλα» ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων υπάρχουν ευθύνες και θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί οι υπεύθυνοι ενώ παράλληλα αποκαλύπτει πως υπάρχει εντός της στρατιωτικής περιοχής προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο ακόμα δεν έχει απομακρυνθεί. Ο ίδιος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να σώσει ότι μπορεί.

«Η  Νέα Αγχίαλος κατά 90% έχει εκκενωθεί. Ο υπόλοιπος κόσμος έχει πάει σε συγγενείς και φίλους στο Βόλο και 1.000 άτομα βρίσκονται στο Εκθεσιακό Κέντρο όπου τα φιλοξενούμε και προσπαθούμε να τους βρούμε κατάλυμα» λέει και προσθέτει:

«Είναι μια κατάσταση την οποία δεν την έχουμε ξαναβιώσει .Σε 7-8 σημεία περιμετρικά του Βόλου υπάρχουν εστίες φωτιάς. Βιώσαμε πρωτόγνωρα πράγματα με εκρήξεις από το στρατόπεδο που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων. Σπάσανε τζαμαρίες καταστημάτων, τζαμαρίες σπιτιών. Υπήρχε ένα κλίμα λες και ήσουν σε πόλεμο».

Σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες τονίζει: «Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες αλλά δεν είναι η στιγμή να τις αποδώσουμε τώρα και να κάνουμε κριτική. Υπάρχουν ευθύνες αλλά τώρα προέχει να σώσουμε τις περιουσίες των πολιτών. Υπάρχουν αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι της κυβέρνησης για να αποδώσουν τις ευθύνες. Εάν υπήρχε φιλότιμο… ποιος είναι ο επικεφαλής θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί».

«Έδιωξαν τα μαχητικά διότι φοβούνται αλλά δεν έχουν διώξει το προσωπικό»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Μπέος αποκαλύπτει: «Θεωρώ  όπως έδιωξαν τα αεροπλάνα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο διότι κάτι φοβούνται πρέπει να διώξουν και τους φαντάρους τους, αεροπόρους, το ανθρώπινο δυναμικό, διότι για να διώξουν τα αεροπλάνα, κάτι φοβούνται. Οι άνθρωποι λοιπόν εκεί δεν είναι πρόβατα επί σφαγή. Αυτή είναι η εκτίμηση μου. Ο Θεός να βάλει το χέρι του διότι… ο Βόλος μάνα καίγεται…» 

Πηγή: zougla.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή