«Μπαλωθιές» Καραμανλή από την Κρήτη για το Μαξίμου και τις υποκλοπές

0
2
«Μπαλωθιές» Καραμανλή από την Κρήτη για το Μαξίμου και τις υποκλοπές

“Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο”

Ενώπιον ενωπίω με τις ευθύνες της έθεσε την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιον τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα των παρακολουθήσεων ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής και μάλιστα με τρόπο άμεσο και ιδιαίτερα αιχμηρό. Απευθυνόμενος, μάλιστα, προς τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε ότι η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις, υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλλης Τριανταφύλλου στο ieidiseis.gr, παίρνοντας αφορμή από το εγκώμιό του προς τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένη η σημερινή εκδήλωση στα Ανώγεια, ο κ. Καραμανλής είπε ότι ο επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ είχε ασυμβίβαστη προσήλωση στα θέματα διαφάνειας και πρόσθεσε :

“Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!

Και συμπλήρωσε :

“Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.
Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο από το 1.18.20

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή