«Ξεκίνημα Βόλου»: Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!

0
13

Συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 6:00μμ, ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, διοργανώνεται στον Βόλο, όπως γνωστοποίησε το «Ξεκίνημα» σε ανακοίνωσή του.
Όπως αναφέρεται, «μετά την Σταυρούπολη, ο Εύοσμος και η Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Τώρα στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα. Το δολοφονικό σχέδιο φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ήταν θέμα τύχης ότι δεν είχαμε νεκρούς μέχρι στιγμής. Γιατί όταν κάνουν επιθέσεις με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές, taser είναι φανερό ότι μπορεί και να σκοτώσουν.
Οι μέχρι στιγμής συλλήψεις αποκαλύπτουν το πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο των δραστών. Χρυσαυγίτες, μέλη του κόμματος Κασιδιάρη, του Ιερού Λόχου, της Propatria και άλλων ομάδων.
Τα θύματα των επιθέσεων μέλη της ΚΝΕ, των ΕΑΑΚ, της ΚΕΕΡΦΑ όλοι τους αντιφασίστες αγωνιστές του κινήματος.
Η θεωρία των δυο άκρων που σπέρνει η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, θέλοντας να εξισώσουν τα θύματα με τους θύτες, είναι βαμμένη με αίμα.
Η κυβέρνησης της ΝΔ έχει ολοφάνερες ευθύνες. Γιατί εφαρμόζει μια άκρως ρατσιστική πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες-μετανάστες. Γιατί απαντά με αστυνομοκρατία και άγρια καταστολή σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση. Γιατί έχει βουλευτές και υπουργούς γνωστούς ακροδεξιούς όπως ο Πλεύρης, ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Μπογδάνος κοκ Η πολιτική της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων βαθαίνει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα πάνω στα οποία αναπτύσσεται ο φασισμός.
Το αντιφασιστικό κίνημα ενωμένο, μαζικό και μαχητικό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει την απάντηση όπως έκανε πέρσι με την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής (7/10/2020). Όπως έκανε φέτος με τις ενωτικές πορείες στο Κερατσίνι, την Σταυρούπολη κα. Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση που οργανώνουν οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς στην πόλη μας. Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, 6:00μμ, πλατεία Αγίου Νικολάου

The post «Ξεκίνημα Βόλου»: Έξω οι φασίστες από τα σχολεία! appeared first on Magnesia News.

Πηγή