Οικισμός Αλιβερίου: 43 προσαγωγές, οκτώ συλλήψεις, σε ρητή δικάσιμο οι δράστες

0
18
Οικισμός Αλιβερίου: 43 προσαγωγές, οκτώ συλλήψεις, σε ρητή δικάσιμο οι δράστες

Πυροβολισμοί στον αέρα με αφορμή, καταγγελλόμενη καταπάτηση οικοπέδου

Σκηνές … «Φαρ Ουέστ», θύμισε η διαμάχη δύο οικογενειών στον οικισμό ρομά Αλιβερίου Ν. Ιωνίας, που είχαν διαφορές, λόγω καταπάτησης ενός οικοπέδου και δεν άργησαν να βγουν οι καραμπίνες και να πέσουν επτά πυροβολισμοί στον αέρα το Σαββατοκύριακο.
Η Αστυνομία έκανε 43 προσαγωγές υπόπτων, προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις και τις δύο μέρες, ενώ οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και παραπέμπονται σε ρητή δικάσιμο.
Το πρώτο επεισόδιο στον οικισμό ρομά έγινε το πρωί του Σαββάτου. Οικογένεια από κατοίκους του οικισμού, που αποτελούν ένας 70χρονος, ο 43χρονος γιός του και ο 19χρονος εγγονός του, έχουν διαφορές με έναν 41χρονο, επίσης κάτοικο του οικισμού, τον οποίο κατηγορούν ότι καταπάτησε οικόπεδο που τους ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου, στήνοντας παράγκα.
Οι τρεις κάλεσαν ενισχύσεις (άτομα της οικογένειας) από τη Θεσσαλονίκη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 12 άτομα, που ήρθαν στη Ν. Ιωνία με τα αυτοκίνητά τους! (εν μέσω μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού!)
Κρατώντας καραμπίνες, το πρωί του Σαββάτου πήγαν έξω από το σπίτι του 41χρονου, τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν, έριξαν προειδοποιητικά πέντε πυροβολισμούς στον αέρα, μπήκαν στα αυτοκίνητα και έφυγαν για τη Θεσσαλονίκη.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενημέρωσε τη Λάρισα και στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας αστυνομικοί της ΟΠΚΕ σταμάτησαν το ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος από τον Βόλο, ενώ για την ακινητοποίηση του δεύτερου αυτοκινήτου ακολούθησε καταδίωξη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο δεύτερο αυτοκίνητο επέβαιναν εννέα άτομα (μεταξύ των οποίων ο 70χρονος και ο 43χρονος που είχαν απειλήσει τον 41χρονο, με τον οποίο έχουν διαφορές.

Όπλα κρυμμένα σε χαλιά

Επίσης οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο ίδιο αυτοκίνητο που επέβαιναν τα εννέα άτομα υπήρχαν κρυμμένα στα χαλιά τρία κυνηγετικά όπλα (καραμπίνες), που κατασχέθηκαν ενώ έγινε προσαγωγή των 12 συνολικά ατόμων που ήταν επιβάτες των δύο αυτοκινήτων. Τελικά συνελήφθηκαν τα τρία μέλη της οικογένειας (70χρονος, 43χρονος και 19χρονος), ένας 30χρονος και ένας 24χρονος που είναι αδέλφια και ήρθαν ως «ενισχύσεις» από τη Θεσσαλονίκη. Όπως αποδείχτηκε, από τις τρεις καραμπίνες οι δυο είχαν κλαπεί το 2019 από την Καβάλα και την Πιερία, ενώ το τρίτο όπλο ανήκε στον οδηγό του δεύτερου αυτοκινήτου που πειθάρχησε στους αστυνομικούς και σταμάτησε.
Οι πέντε κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα υπηρεσίας την Κυριακή που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για άσκοπους πυροβολισμούς και παράνομη οπλοχρησία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, απειλή και απείθεια κατά του οδηγού που δεν σταμάτησε για έλεγχο από την Αστυνομία. Στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον Ιούνιο του 2021.
Νέο επεισόδιο την Κυριακή
Την επόμενη μέρα (Κυριακή) ακολούθησε νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστές ξανά τον 70χρονο, 43χρονο και 19χρονο, που μαζί με άγνωστους, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πήγαν έξω από το σπίτι του 41χρονου και έριξαν δύο άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσουν άνθρωπο.
Οι δύο άγνωστοι εξαφανίστηκαν πριν πάνε στο σημείο οι αστυνομικοί που συνέλαβαν ξανά τα μέλη της οικογένειας για ηθική αυτουργία σε άσκοπους πυροβολισμούς και απειλή.
Τελικά μετά από 31 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία, συνέλαβε τα τρία μέλη της οικογένειας, που οδηγήθηκαν ξανά χθες στην εισαγγελέα υπηρεσίας, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, κατηγορούνται για άσκοπους πυροβολισμούς και θα δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον Απρίλιο.
Στους τρεις συλληφθέντες έγιναν συστάσεις από την εισαγγελέα υπηρεσίας, ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο επεισόδιο.

Πηγή