Προσεχώς ανατιμήσεις στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιακών παρόχων

0
8

Ανατιμήσεις στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιακών παρόχων αναμένονται τους επόμενους μήνες, λόγω τιμαρίθμου.

Η επίδραση του πληθωρισμού στο περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών φανερώνει ότι αυτό έχει συμπιεστεί από το 2020 από 2% έως 5%, ενώ το μισθολογικό κόστος έχει ενισχυθεί έως 8% αντίστοιχα.

Από τις αρχές της χρονιάς, επί ευρωπαϊκού εδάφους, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι σε έναν σημαντικό αριθμό χωρών, όπως η Πορτογαλία, η Τσεχία και η Μεγάλη Βρετανία, έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις λόγω του πληθωρισμού.

Στην Ευρώπη των 27 κρατών μελών, από τον Δεκέμβριο του 2009 έως τον Φεβρουάριο του 2023, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή για τις τηλεπικοινωνίες έχει μειωθεί κατά 8,8%, με το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα να είναι -3,5%.

Στη βάση αυτή, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει θέσει, έως τις 13 Ιουλίου, σε δημόσια διαβούλευση τον νέο κανονισμό γενικών αδειών που προβλέπει τη δημιουργία μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στις συμβάσεις τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Η τροποποίηση του κανονισμού γενικών αδειών θα δώσει τη δυνατότητα στους παρόχους να μεταβάλλουν τις τιμές των συμβολαίων μία φορά τον χρόνο, ενώ απαγορεύεται να αναπροσαρμόσουν τις χρεώσεις πριν παρέλθουν τρεις μήνες από τη σύναψη του συμβολαίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή