Πως ονομαζόταν χωριό της Θεσσαλίας λόγω των πολλών κακουχιών που υπέστησαν οι κάτοικοι του

0
1

Η Μελιβοία είναι ένα γραφικό χωριό το οποίο πρωτοκατοικίθηκε μεταξύ των ετών 1425 και 1455 και το πρώτο όνομά του ήταν Θάνατος ή Χωρίον Θανάτου ενώ αργότερα αναφέρεται ως Αθάνατη. Το σημερινό του όνομα, σε Μελιβοία, υπάρχει από το 1920. Με βασικά προϊόντα το κρασί και το μετάξι έγινε γνωστό το Χωρίον Θανάτου στη γύρω περιοχή.

Σήμερα ο επισκέπτης βρίσκει μια ιδιαίτερη γαλήνη, βιώνοντας ιδιαίτερα το αίσθημα της καταφυγής στην ίδια τη φύση. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μεγάλο μέρος του πληθυσμού του χωριού μετακινείται στους παράλιους οικισμούς όπου και ασχολείται με τον τουρισμό, ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Ενώ παλαιότερα οι κάτοικοι ασχολούνταν με την εκτροφή μεταξοσκώληκα, τροφοδοτώντας κυρίως με την παραγωγή τους τα εργοστάσια της Αυστρίας, σήμερα η βασική ασχολία είναι η καλλιέργεια κυρίως οπωροφόρων όπως κεράσια, μήλα και αχλάδια αλλά και κάστανα και ελιές.

Την εποχή της συγκομιδής του κάστανου στο χωριό γίνεται γιορτή του κάστανου, όπου συμμετέχουν έμποροι και παραγωγοί.

Εκτός όμως από τα παραδοσιακά καφενεία και τα ωραία πλατάνια, στο χωριό είχαν γίνει και αρχαιολογικές έρευνες οι οποίες έφεραν στο φως τμήματα από τοιχογραφίες των πρώτων αιώνων μετά την Εικονομαχία.

Μοναδική εμπειρία αποτελεί η πεζοπορία στο μονοπάτι Μελιβοίας-Βελίκα, το οποίο έχει οργανωθεί με χώρους αναψυχής. Οι επισκέπτες περνούν από ξύλινα γεφύρια, πέτρινες βρύσες και τον όμορφο καταρράκτη Σωτηρίτσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή