Σε απόγνωση Βρετανοί τουρίστες στη Σκιάθο – «Πάρτε μας από δω»

0
4

Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνουν οι φωτογραφίες και τα πλάνα από τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel στην περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας.

Εκατοντάδες τουρίστες έχουν αποκλειστεί – σύμφωνα με την Daily Mail – στο νησί της Σκιάθου μετά τις πλημμύρες από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την περιοχή

«Οι απελπισμένοι Βρετανοί έχουν προσφύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκλιπαρούν για βοήθεια αφού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, δεν έχουν τρόπο να βρουν φαγητό», αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Τουρίστες που έχουν κολλήσει στο νησί περιέγραψαν την κατάσταση ως «τρομακτική» και λένε ότι δεν έχουν ακυρωθεί οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του νησιού, το οποίο απέχει λίγο περισσότερο από ένα χιλιόμετρο από το πλημμυρισμένο κέντρο της Σκιάθου.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Ένας Βρετανός τουρίστας είπε στην MailOnline ότι αυτός και η οικογένειά του επρόκειτο να πετάξουν για την πατρίδα τους στις 20:00, αλλά η πτήση τους ακυρώθηκε και έχουν λάβει ελάχιστες πληροφορίες για το πότε μπορούν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Πλάνα που κοινοποιήθηκαν από ντόπιους δείχνουν γρήγορα κινούμενα νερά να τρέχουν στους δρόμους της πόλης, όπου πριν από λίγες μέρες οι Βρετανοί απολάμβαναν το τέλος των καλοκαιρινών τους διακοπών. Εν τω μεταξύ, τα ορμητικά νερά καταστρέφουν σπίτια και καταλύματα σε όλο το μικρό νησί, αφήνοντας πολλούς παραθεριστές εγκλωβισμένους σε ξενοδοχεία που επλήγησαν από διακοπές ρεύματος και σοβαρές ζημιές», αναφέρει η Daily Mail.

Πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο η κακοκαιρία στην Ελλάδα

Οι ενημερωτικοί κολοσσοί κάνουν λόγο για τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή, ενώ οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σε σφοδρότητα κακοκαιρίες που πλήττουν την Ευρώπη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή