Σε νέα φάση ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς – «Αυτό είναι μόνο η αρχή» (live)

0
3
(Photo by Sameh Rahmi/NurPhoto via Getty Images)

Ηχηρό μήνυμα για τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και πλέον περνά σε μια νέα φάση, έστειλε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου το βράδυ του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός του Ισραήκ είπε ότι η συνεχιζόμενη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο του πολέμου με τη Χαμάς, με «πολύ σαφείς στόχους» και μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτό είναι μόνο η αρχή».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «αυτός θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος πόλεμος», προσθέτοντας: «Θα νικήσουμε. Θα επικρατήσουμε».

Περιγράφει δε τον πόλεμο, ως «δεύτερο πόλεμος ανεξαρτησίας» του Ισραήλ», ενώ πρόσθεσε ότι «θα πολεμήσουμε και δεν θα παραδοθούμε. Δεν θα αποσυρθούμε. Υπέργεια και υπόγεια»

Την ίδια ώρα ασταμάτητοι είναι oι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας ενώ παραμένει το πρόβλημα με τη διακοπή στις τηλεπικοινωνίες.

Ως απάντηση στην κλιμάκωση της επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό, απάντησε με εκτόξευση ρουκετών κατά του Τελ Αβίβ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σημαντική εξέλιξη έρχεται και από την Τουρκία καθώς ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Έλι Κοέν διέταξε όλους τους διπλωματικούς εκπροσώπους του Ισραήλ να εγκαταλείψουν τη χώρα, λόγω των «σκληρών δηλώσεων» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε μέσω το Ισραήλ «να σταματήσει αμέσως αυτή την τρέλα», να βάλει τέλος «στις επιθέσεις του» στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε live εικόνα από τη Γάζα και το Ισραήλ:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή