«Στα νοσοκομεία δεν έχουμε δει ακόμα καμία αποκλιμάκωση της πανδημίας»

0
42
«Στα νοσοκομεία δεν έχουμε δει ακόμα καμία αποκλιμάκωση της πανδημίας»

«Στο κόκκινο» παραμένουν τα ελληνικά νοσοκομεία που ακόμα δεν έχουν καταγράψει την αποκλιμάκωση που κάνουν λόγο οι ειδικοί που μετρούν τα κρούσματα του κορονοϊού – Στην προηγούμενη εφημερία μας είχαμε πάνω από 60 εισαγωγές ασθενών covid αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.«Στην προηγούμενη εφημερία μας είχαμε πάνω από 60 εισαγωγές ασθενών με Covid. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά ακόμα και σίγουρα τουλάχιστον το ΕΣΥ δεν έχει δει την αποκλιμάκωση που καταγράφει στα κρούσματα ο ΕΟΔΥ», τόνισε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ισοζύγιο μεταξύ των ασθενών που εισάγονται με αυτούς που παίρνουν εξιτήριο είναι ακόμα αρνητικό, γεγονός που δεν αφήσει περιθώρια εφησυχασμού.

«Μπορεί η αποκλιμάκωση για την οποία κάνει λόγο ο ΕΟΔΥ να φανεί το επόμενο διάστημα», υπογραμμίζει ο κ. Μπουλμπασάκος.

Η κατάσταση στη χώρα
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Παρά τις τάσεις σταθεροποίησης που διακρίνουν οι ειδικοί, ο κορονοϊός επιμένει και φαίνεται πως η «Ανάσταση» για τη χώρα θα έρθει μόνο μέσα από τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που παραμένει σταθερά πάνω από τους 800 και πιέζει αφόρητα το σύστημα υγείας, ενώ συνεχίζουν να είναι πολλοί, δυστυχώς, και οι θάνατοι συνανθρώπων μας καθημερινά εξαιτίας του φονικού ιού.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.155, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 345.033 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 51 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.109 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πηγή