Συνεργασία Google και Starlink για παροχή broadband Internet

0
4
Συνεργασία Google και Starlink για παροχή Broadband Internet

Συνεργασία Google και Starlink για παροχή broadband Internet

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Google θα στέλνει πρόσβαση στο Internet στους δορυφόρους της Starlink και έπειτα απευθείας στον πελάτη. Η Starlink φαίνεται πως θέλει να δημιουργήσει όσο γίνεται περισσότερους επίγειους σταθμούς για την ανάπτυξη του δορυφορικού δικτύου της.

Οι επίγειοι σταθμοί της Starlink θα βρίσκονται τοποθετημένοι μέσα στα data centers της Google, προκειμένου να μπορούν να τροφοδοτηθούν οι 1500 δορυφόροι της Starlink με υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet, τις οποίες θα μπορούν στη συνέχεια να εκπέμψουν δορυφορικά στον τελικό χρήστη της υπηρεσίας της Starlink.

Τα data centers της Google βρίσκονται σε όλο τον πλανήτη, στοιχείο που την καθιστά έναν άριστο συνεργάτη της Starlink, προκειμένου εκείνη να μπορεί να προσφέρει σταθερές υπηρεσίες πρόσβασης στο Internet, χωρίς καθυστερήσεις.

Εκτός από τους μοναδικούς χρήστες, είναι προφανές ότι η Starlink ενδιαφέρεται να προσελκύσει και εταιρικούς πελάτες, ειδικά όσους βρίσκονται και λειτουργούν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η πρόσβαση σε σταθερές συνδέσεις είναι δύσκολη έως και αδύνατη.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ