Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιρλανδίας γίνεται θύμα ransomware

0
12
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιρλανδίας γίνεται θύμα Ransomware

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιρλανδίας γίνεται θύμα ransomware

To ransomware βρίσκεται σε άνθηση και η πρόσφατη επίθεση στο ιρλανδικό σύστημα υγείας το αποδεικνύει περίτρανα αυτό. Μάλιστα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιρλανδίας αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της Πληροφοριακής Υποδομής του.

Σύμφωνα με τις ιρλανδικές Αρχές, η επίθεση αυτή με τη χρήση ransomware ήταν πολύ σημαντική και δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Οι συνέπειες ήταν ποικίλες, από τη δυσκολία στη διαγνωστική διαδικασία, την ακύρωση ραντεβού στα νοσοκομεία, μέχρι και την δυσκολία στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας.

Η ιρλανδική Κυβέρνηση κάνει λόγο για μία από τις χειρότερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει δεχθεί η Ιρλανδία μέχρι σήμερα, ενώ σημειώνει ότι ο απώτερος στόχος της διεθνούς ομάδας που βρίσκεται πίσω από την επίθεση είναι η είσπραξη χρημάτων από τα λύτρα και όχι μία επίθεση κατασκοπείας.

Για αρκετές ώρες, η Ιρλανδία εξαναγκάστηκε σε παύση λειτουργίας των συστημάτων της, προκειμένου να μετριάσει τις συνέπειες από την επίθεση ransomware. Ακόμα και η πορεία των εμβολιασμών ενάντια στην Covid-19 επηρεάστηκε από την επίθεση αυτή.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ