Το Ισραήλ χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη στο πεδίο της μάχης

0
11
Το Ισραήλ χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη στο πεδίο της μάχης

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη στο πεδίο της μάχης

Η πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι ο πρώτος πόλεμος με Τεχνητή Νοημοσύνη. Το Ισραήλ στηρίχθηκε τόσο στο machine learning όσο και σε εφαρμογές ΑΙ για να διεκπεραιώσει τα επιχειρησιακά του σχέδια.

Οι επικεφαλής του ισραηλινού στρατού σημείωσαν ότι η χρήση των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης από την πλευρά τους στην πρόσφατη κρίση ήταν έντονη και καθόρισε τον τρόπο διεξαγωγής των πολεμικών συγκρούσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επέμβαση του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας διήρκησε για 11 ημέρες και είχε -για ακόμα μία φορά- υψηλό φόρο αίματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, είχε γίνει εκτεταμένη συλλογή δεδομένων προτού να ξεσπάσει ο σύντομος πόλεμος, με αποτέλεσμα να είναι στοχοθετημένες από πριν οι περιοχές που επλήγησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα προγράμματα Alchemist, Gospel και Depth Of Wisdom, τα οποία χειρίζεται το Τμήμα 8200, μία υψηλού προφίλ μονάδα του Στρατού που δημιουργεί αλγόριθμους πάνω στους οποίους διεξάγονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα αυτά παρείχαν προτεινόμενα σημεία επέμβασης, προκειμένου να αποφασιστεί το πού θα γίνει ένα πλήγμα. Το κακό είναι ότι όση τεχνολογία και αν χρησιμοποιηθεί στο πεδίο της μάχης, ζωές αμάχων πάντοτε θα χάνονται…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ