Το ChatGPT αποκτά φωνή με τη νέα δυνατότητα Read Aloud

0
6

Μια μικρή, αλλά δυνητικά πολύ χρήσιμη, ενημέρωση που ονομάζεται Read Aloud κυκλοφόρησε η OpenAI για το ChatGPT.

Όπως μάλλον θα καταλάβατε από το όνομα, το Read Aloud επιτρέπει στο ChatGPT να διαβάζει τις απαντήσεις του στη γλώσσα του χρήστη, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα επιλογής πέντε διαφορετικών φωνών. Σκοπός του είναι να κάνει πιο εύκολη τη χρήση του chatbot όταν βρίσκεστε εν κινήσει και είναι διαθέσιμο τόσο για συσκευές Android όσο και iOS, αλλά και για τη web έκδοση.

Η OpenAI εξήγησε πως οι χρήστες κινητών συσκευών μπορούν να ενεργοποιήσουν τη νέα δυνατότητα πατώντας κάτω την απόκριση του ChatGPT για να ενεργοποιήσουν ένα αναδυόμενο μενού. Από εκεί μπορούν να επιλέξουν τη λειτουργία αφήγησης και να την ενεργοποιήσουν.

Στο web app θα πρέπει να γίνει κλικ σε ένα μικρό εικονίδιο μικροφώνου που έχει προστεθεί στη σελίδα, ακριβώς κάτω από το παράθυρο συνομιλίας.

Η εταιρεία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Read Aloud μπορεί «να σας φανεί χρήσιμο όταν χρησιμοποιείτε το ChatGPT εν κινήσει, σε στιγμές που πρέπει να είστε hands-free ή σε περιπτώσεις όπου το να ακούτε ένα μήνυμα δυνατά σας βοηθά να το καταλάβετε καλύτερα».

Το Read Aloud έρχεται να προστεθεί και να συμπληρώσει τις δυνατότητες που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τις οποίες οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν ερωτήσεις ή να δώσουν εντολές χωρίς να πληκτρολογήσουν. Ωστόσο, το ChatGPT θα απαντούσε σε μορφή κειμένου. Τώρα, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν το chatbot ώστε να απαντά προφορικά. Συνδυάζοντας τις δύο λειτουργίες, οι χρήστες μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε πραγματικές συνομιλίες με το ChatGPT.

Η OpenAI επισήμανε ότι η λειτουργία υποστηρίζει 37 γλώσσες με την κυκλοφορία, αλλά οι χρήστες δε χρειάζεται να ανησυχούν για το αν η δική τους περιλαμβάνεται στη λίστα, αφού το ChatGPT εντοπίζει αυτόματα τη γλώσσα τους και αποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη τόσο με GPT-4 όσο και με GPT-3.5, ενώ έρχεται λίγες ώρες αφότου ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της OpenAI, η Anthropic PBC, ανακοίνωσε αυτό που φέρεται να είναι το πιο ισχυρό LLM που έγινε ποτέ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ