Χαρίτσης από Λάρισα: Το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει πλήρως (βίντεο)

0
7

Τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας και των Τρικάλων επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με βουλευτές και στελέχη.

Η περιοδεία του κ. Χαρίτση ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα. Λίγο πριν τη συνάντηση ο κ. Αλέξης Χαρίτσης σε δηλώσεις του – μεταξύ άλλων – επισήμανε τα εξής:

«Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την περιοδεία μας από Θεσσαλία και να βρεθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας οι οποίοι επλήγησαν με πάρα πολύ άσχημο τρόπο από τις πρόσφατες καταστροφές με τις πλημμύρες  και να ακούσουμε από τους ίδιους την πραγματικότητα που βιώνουν.

Τέσσερις μήνες μετά το περίφημο επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει πλήρως κι έχει αφήσει αβοήθητους τους συνανθρώπους μας.

Είμαστε όμως εδώ για να αποτελέσουμε τη φωνή αυτών των ανθρώπων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και στο κοινοβούλιο.

Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σε κοινοβουλευτικές ενέργειες έτσι ώστε να αναδείξουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας.

Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και η Θεσσαλία το βίωσε, αλλά δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες

Παρατηρούνται καθυστερήσεις σε έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η Θεσσαλία πρέπει να αποτελέσει το υπόδειγμα στην Ελλάδα κι εμείς στη Βουλή θα απαιτήσουμε οι χρηματοδοτήσεις που έχει η χώρα από το ταμείο ανάκαμψης, από την ΚΑΠ και το νέο ΕΣΠΑ να κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στη στηριξη των τοπικών κοινωνιών που έχουν πληγεί.

Αν δεν αλλάξουμε πολιτική απέναντι σε ζητήματα πολιτικής προστασίας δεν θα έχουμε βιώσιμο μέλλον και θα οδηγηθούμε σε ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών.

Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να σταθεί δίπλα στους κατοίκους και στους πολίτες και να αποτελέσει τη φωνη τους στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Μάλιστα ζήτησε να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων θεωρώντας ως το το πιο τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή