Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk έχει προχωρήσει σε μαζικές περικοπές προσωπικού από την στιγμή που εξαγόρασε την πλατφόρμα των social media.

Σύμφωνα με δημοσίευμα CNBC, η εταιρεία έχει φτάσει να απασχολεί 1.300 εργαζομένους, αριθμός που είναι μειωμένος κατά περίπου 80% από τότε που ο Musk εξαγόρασε την Twitter τον Νοέμβριο του 2022 έναντι 44 δισ. δολαρίων. Τότε το προσωπικό της Twitter έφτανε τα 7.500 άτομα, με τον Musk να ξεκινά άμεσα μαζικές απολύσεις για την περικοπή εξόδων. Ο Musk έχει «αποσπάσει» 130 άτομα για εργασία στην Twitter που προέρχονται από τις άλλες επιχειρήσεις στις οποίες είναι επικεφαλής (ESLA, SpaceX) όπως και στελέχη από επενδυτικά fund που απασχολούνται στην Twitter, ανέφερε το δημοσίευμα.

To δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη της εταιρείας, με τον Μασκ να αναφέρει σε tweet του πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2.300 ενεργοί εργαζόμενοι στην Twitter. Εκατοντάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με εμπιστοσύνη και σιγουριά, μαζί με αρκετές χιλιάδες εργολαβικών.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ