Δύο πολύ σημαντικά έργα πρόκειται να δημοπρατηθούν στη Σκόπελο μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον βιολογικό καθαρισμό Γλώσσας, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στο Κλήμα, προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αριστείδης Βούλγαρης ενημέρωσε ότι οι διακηρύξεις έχουν αναρτηθεί στις πλατφόρμες και μέχρι τέλος του Ιανουαρίου θα αναδειχθούν οι ανάδοχοι των έργων.

Στις Δημοτικές Ενότητες Σκοπέλου και Κλήματος υπάρχουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Στη Γλώσσα όμως δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός.

Επιπλέον, το δίκτυο του Κλήματος, που είναι μεγάλης έκτασης, 10 χιλιομέτρων, αποτελείται από αμιαντοσωλήνες.

Έτσι προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑ Σκοπέλου είναι να ολοκληρώσει τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί, να υλοποιήσει έργα ουσίας για τους πολίτες.

Εξάλλου, ήδη στους τέσσερις πρώτους μήνες δράσης της η νέα δημοτική αρχή Σκοπέλου έχει δώσει μεγάλη έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση προχώρησε στον καθαρισμό ρείθρων των δρόμων στις περιοχές προς Αγία Παρασκευή, Καλόγερο, Γλυστέρι, Μοναστήρια, Στάφυλο. Παράλληλα έκανε εργασίες αποκατάστασης στα πεζοδρόμια στον Αγιο Ρηγινάκη και του παραλιακού δρόμου.

Η δημοτική αρχή κατασκεύασε πέτρινο τοιχίο στο Λουτράκι απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο, επιδιόρθωσε υποσκαφή στο Λουτράκι, καθάρισε το ρέμα Πέτρινο.

Επιπλέον καθάρισε όλο το οδικό δίκτυο Γλώσσας – Λουτρακίου – Έλιους, αποκατέστησε τον φωτισμό σε τρία δημοτικά διαμερίσματα, διόρθωσε τα pillars των γεωτρήσεων.

Μεταξύ άλλων συντήρησε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, διευθέτησε την προβλήτα στην παλιά σκάλα της Σκοπέλου, τοποθέτησε κιγκλιδώματα στο νέο λιμάνι, ενώ καθάρισε το πάρκινγκ στην παραλία Σκοπέλου και προχωρεί στην απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Τέλος συνεχίζει τις εργολαβίες στήριξης του βράχου κάτω από τον Άγιο Νικόλαο στο Κάστρο.

Από τις προτεραιότητες ήταν και η στελέχωση των υπηρεσιών, η αναβάθμιση του εξοπλισμού και των λειτουργιών των υπηρεσιών του Δήμου.

Η δημοτική αρχή αναβάθμισε τις υπηρεσίες του Δήμου με νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως και τα τοπικά διαμερίσματα, ανακαίνισε και διαμόρφωσε τα δύο κτίρια του Δήμου, ενώ στο πρώην Ξενία δημιούργησε τρεις νέους χώρους όπου μεταστεγάστηκαν το ΚΕΠ, το ΓΕΦ και η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου δίπλα από τα προϋπάρχοντα γραφεία κοινότητας και αναβαθμίστηκαν όλα συνολικά.

Επίσης, αναβάθμισε τον συνεδριακό εξοπλισμό του Ξενία, ενώ προχώρησε σε ολική ανακαίνιση στο κτίριο Βουγιάλα με σκοπό πολύ σύντομα να μεταφερθούν εκεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και η Πολεοδομία για την άρτια και ενιαία λειτουργία τους.

taxydromos